Meerhoff helpt AMVJ aan knappe zege op EDO

AMVJ lijkt de weg omhoog te hebben gevonden. De ploeg van Ricky Kumar won voor de tweede keer op rij en is daarmee de tweede periode uitstekend gestart. Koploper EDO werd door de zaterdag tweedeklasser met 2-1 verslagen, dankzij twee doelpunten van Robin Meerhoff.

“Dit is top. Winnen van de koploper en nog terecht ook. Het is mooi dat we ook eindelijk twee keer achter elkaar winnen. Nog twee wedstrijden voor de winterstop en dan kunnen we iets moois neerzetten”, riep Kumar enthousiast. En daar had hij ook reden toe. Zijn ploeg troefde het ervaren EDO af op beleving. “En daar moeten wij het dit seizoen ook van hebben. In de rust, bij 0-1, heb ik tegen de spelers gezegd: conditioneel gaan ze dit niet volhouden, dus klap er vol op. Volle bak rammen, op de duels spelen. En het kwam er allemaal uit.”

Halverwege keken de Amstelveners nog tegen een achterstand aan. Uit het niets verdween een uithaal van Gregory Bijnaar in de winkelhaak: 0-1. “Een supermooie goal”, bekende Kumar, “maar verder heeft EDO helemaal niets gecreëerd. Zij hadden het geluk een geweldige keeper op het doel te hebben: Alex Bindenga. Hij heeft zijn ploeg echt heel lang op de been gehouden.”

Robin Meerhoff slaagde er na rust wel in om de sluitpost twee keer te passeren. Eerst rondde hij in de zestigste minuut een voorzet van Devery Boldewijn af voor de openingstreffer, een kwartier voor tijd was de middenvelder alert toen een kopbal van Lucas Hofstra tegen de binnenkant van de paal eindigde. Daarmee was de score volledig omgedraaid: 2-1.

In de slotfase kreeg de thuisploeg kans op kans om de wedstrijd te beslissen. Lionel Grootfaam, Hofstra, invaller René Boer; allemaal gingen ze in hun eentje op Bindenga af, die telkens als winnaar uit de strijd kwam. Aan de andere kant was Jeroen Ketting bij de enige kans in de tweede helft nog dichtbij om een punt te stelen voor de Haarlemers. Oog-in-oog met Levien Rocha prikte hij de bal echter naast.

EDO is door dit resultaat de koppositie kwijt, AMVJ stijgt naar de achtste plaats. De Amstelveners hebben de helft van het puntenaantal van de nieuwe koploper BOL: 13 om 26. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.