Mogelijk afscheid Teun Meurs (DVVA)

Voor DVVA in zaterdag 2A wordt het nog een spannend laatste weekend van de competitie. In gevecht voor een nacompetitieplaats moet er gewonnen worden van AMVJ en moet Aalsmeer verliezen van WVHEDW. Voor de spits van DVVA, Teun Meurs, staat er nog meer op het spel. Mocht het verkeerd aflopen, dan speelt hij na veertien jaar zijn laatste wedstrijd in DVVA 1. Een speler met een verhaal. Het Amsterdamsche Voetbal sprak met hem.

De historie van Meurs (33) bij DVVA is net zo boeiend als triest. Het gaat over blessures en een gemiste penalty. Na een jaar senioren bij Rood Wit Veldhoven, ging Meurs in Amsterdam studeren en bij DVVA voetballen.
Meurs:’In mijn veertien jaar bij DVVA zijn we één keer kampioen geworden. Dat was in 2011, het enige seizoen dat ik niet heb gespeeld omdat ik mijn kruisband had afgescheurd. Het seizoen daarvoor was al kwakkelen, maar ik ben toen niet geopereerd. Totdat ik hem helemaal afscheurde.’

Na de promotie naar de eerste klasse raakte Meurs weer fit. Het was tevergeefs. DVVA degradeerde dat seizoen alweer naar de tweede klasse, waar het nu dus strijdt om de nacompetitie. En dan krijgt Meurs bij een penalty te nemen, vlak voor tijd tegen WVHEDW voor de gelijkmaker.
Meurs:’Ja, dat was niet best. Ik miste hem. Achteraf gezien scheelt dat een hoop voor de wedstrijd van aanstaand weekend. Nu mag Aalsmeer ook gelijkspelen tegen WVHEDW. Had ik die penalty gemaakt, dan hadden ook zij moeten winnen aanstaande zaterdag.’

Meurs is inmiddels vader en kan het gezinsleven en een baan niet meer combineren met selectievoetbal.
Meurs:’Het kost teveel tijd. Ik ben een alles of niets type, dus ik wil alles spelen. Dat lukt niet meer. Daarnaast ga ik met mijn gezin drie maanden op reis in augustus. Ik heb dus besloten om te stoppen in het eerste elftal.’

Meurs houdt nog wel een slag om de arm, aangezien er een hele kleine kans is dat zijn broer naar DVVA komt.
Meurs:’Mijn broer Bram speelt al acht jaar bij Noordwijk en wil in Amsterdam gaan spelen. Ik hoop natuurlijk bij DVVA, maar hij heeft meer aanbiedingen. Mocht hij wel bij ons komen, dan wil ik nog wel proberen om te trainen en een wedstrijd mee te spelen. Zo niet, dan ga ik lekker in het tweede of derde spelen.’

Aanstaande zaterdag misschien de laatste wedstrijd voor Meurs, al blijft hij dromen over de nacompetitie.
Meurs:’Ik hoop dat WVHEDW zijn sportieve plicht doet en er alles aan doet om van Aalsmeer te winnen. Wij doen er uiteraard alles aan om van AMVJ te winnen, wat ook niet makkelijk zal worden. Ik acht de kans 50% dat wij de nacompetitie halen en ik nog een paar wedstrijden extra kan spelen.’

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)