Negatieve reeks AMVJ zet zich door bij ZOB

AMVJ is ook een zesde wedstrijd op rij zonder zege gebleven. De ploeg van Ricky Kumar ging op bezoek bij nummer twee ZOB met 5-2 onderuit en zakte hierdoor naar de elfde plek in de zaterdag tweede klasse A.

Al vroeg in de wedstrijd keken de Amstelveners tegen een achterstand aan. De behendige Dennis Jansen draaide goed weg, bleek niet zelfzuchtig en stelde de vrijstaande Dave Ninteman in staat de score te openen: 1-0. Pas in de achttiende minuut liet AMVJ iets zien. Lucas Hofstra dook vrij op voor doelman Bjorn Huisman, die zijn inzet met de voet keerde. Ook redde de sluitpost van ZOB goed op een poging van Tycho Spanjer. Nog voor de rust vergrootte ZOB de marge. De doelman zag er niet goed uit bij een vrije trap van Dennis Pals, waar de attente Kevin Grent van profiteerde: 2-0.

Het lukte de bezoekers niet meer om hier iets tegenover te zetten. Na ruim een uur spelen viel ook de derde tegentreffer. Op aangeven van Grent knalde Nigel Schaasberg de 3-0 binnen. De thuisploeg werd slordig en dat bood AMVJ de gelegenheid om wat terug te doen. Hofstra tekende voor de eretreffer, maar al snel bracht ZOB via Pals de marge terug naar drie doelpunten. Amper een minuut na de 4-1 betekende een mooie vrije trap van Jeroen Halsema de 4-2. Uiteindelijk bepaalde Schaasberg een kwartier voor tijd de eindstand op 5-2.

Het betekende de derde nederlaag op rij voor AMVJ, dat eind oktober voor het laatst won (5-2 tegen OSV) De Amstelveners sluiten 2018 af op de elfde plek, slechts één punt boven de nacompetitiestreep. De competitie wordt op 19 januari hervat wanneer koploper Monnickendam op bezoek komt. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.