NFC heeft degradatie niet eens door na nederlaag tegen AFC

Geen tranen, geen verdriet. Sterker nog: Zaterdag tweedeklasser NFC uit Amstelveen wist na afloop van de met 3-5 verloren wedstrijd tegen AFC niet eens dat ze officieel gedegradeerd waren. Coach Patrick Lokken: ”We hebben gewoon een biertje gedronken zoals altijd.”

Toen het laatste fluitsignaal klonk liep NFC zoals bijna iedere week dit seizoen  met een nederlaag richting kleedkamer. Naar de andere uitslagen werd al weken niet meer gekeken. Bijna vijf uur na de wedstrijd vertelt Het Amsterdamsche Voetbal aan Lokken dat hij met zijn team degradeert naar de tweede klasse. Lokken: “ Oh dat wist ik echt niet. Daar hou ik me al weken niet meer mee bezig. In de winterstop wisten we allemaal al dat het er niet in zou zitten om ons te handhaven.  Dit is dus ook absoluut geen verrassing voor me.”

Het was een dramatisch seizoen voor NFC dat voor het tweede jaar uitkwam in de tweede klasse. Na de promotie onder Lokken en Van den Bosch in 2012 handhaafde de ploeg zich vorig jaar op het nippertje. Daarna begon het verval. Vijf spelers stapten over naar buurman Amstelveen en Lokken bleef op het laatste moment achter met een hele kleine selectie. Het seizoen was op voorhand al gedoemd om te mislukken. Negen punten (twee overwinningen) uit 22 wedstrijden en 82 tegentreffers later is degradatie een feit.

Lokken: “ Het is een seizoen om hele snel te vergeten. Dat zeg ik niet alleen, dat zegt iedereen binnen de club. De trainingsopkomst was dramatisch. We trainden nog meer een keer in de week. Laatst tegen Marken had ik maar tien spelers. Dit gebeurt niet  eens in een team dat in de vijfde klasse speelt. Nog vier wedstrijden proberen het plezier er in te houden en dan zit het er op.”

NFC en Lokken hebben inmiddels gesproken over de toekomst van de trainer bij de club. Lokken: “Ik heb mijn beslissing genomen, maar moet daar nog met wat mensen over praten. Ik denk dat de komende week wel duidelijk zal worden wat ik ga doen.”

Tegen AFC speelde NFC dus zonder enige druk. AFC, dat al verzekerd is van de nacompetitie won uiteindelijk met 3-5. Alle doelpunten van NFC werden gemaakt door Anthony Esseboom. Voor AFC scoorden Gijs Roodbeen (2x), Dave Weinstein, Emmanuel Emma’s en  Lucas Hofstra.

Later actuele foto’s van Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)