NFC veel te klein voor koploper AFC, 4 goals Onal

Het duel in de zaterdag tweede klasse tussen AFC en NFC was vanaf de eerste minuut geen wedstrijd. Het onderlinge verschil was veel te groot. De ploeg van Wessel Colijn won uiteindelijk met 8-0 waar de dubbele cijfers zeker haalbaar waren.

Vorige week won AFC de eerste periode met dank aan NFC. DE ploeg van Patrick Lokken hiel de toenmalige koploper Marken op 3-3 waardoor AFC de titel kon grijpen. Een cadeautje terug zat er vandaag niet in. Ook al zou AFC dat gewild hebben, het verschil was gewoon veel te groot.

AFC NFC _MG_6319Al vanaf de eerste minuut was het eenrichtingsverkeer al was de eerste kans wel voor de ploeg uit Amstelveen. Kevin van Ommen zag zijn inzet van de doellijn gehaald worden door Thijs de Graaff.  En dat was dan ook het enige wapenfeit van NFC. Het was aan de 43-jarge doelman Ludwig Atmodimedjo te danken dat het nog lang 0-0 bleef, maar na veertien minuten was het dan toch raak en kon de teller gaan lopen.

Murat Onal, die vorig seizoen nog betaald voetbal speelde in Finland, schoot een vrije trap vanaf de rand van de zestien uitgekiend binnen. Atmodimedjo: “ Ik dacht dat die andere jongen hem zou nemen dus ik stond volledig op het verkeerde been”. Pas na een half uur viel de tweede treffer. Emmanule Emma’s en Lucas Hofstra vergaten namelijk in kansrijke positie te scoren. Het was weer Onal. Met een zeer bekeken schot van ruim 25 verraste hij Atmodimedjo. De 3-0, weer Onal, kwam tot stand nadat de middenvelder met een stift de doelman verschalkte. Het had ook nog 4-0 moeten worden maar Atmodimedjo stopte de strafschop van De Graaff.

Onal

NFC-coach Patrick Lokken, die de eerste tien minuten nog wel druk gebarend langs de lijn stond, had halverwege de moed al opgegeven. Lokken: “Ik liep de kleedkamer in en heb ze gevraagd of ze hier met 12-0 wilden verliezen of dat ze er nog wat van wilde maken. Toen ben ik weg gelopen. Het antwoord van zijn spelers was duidelijk zichtbaar na rust.

 

Foto Tom Poederbach: NFC-coch Patrick Lokken zag dat zijn ploeg zonder beleving speelde tegen AFC en werd afgestraft
Foto Tom Poederbach: NFC-coch Patrick Lokken zag dat zijn ploeg zonder beleving speelde tegen AFC en werd afgestraft

In de tweede helft was het soms dramatische wat NFC liet zien. Routinier Quincy van Ommeren was achter gebleven in de kleedkamer met wat lichte klachten en dat zorgde voor nog meer onrust in de defensie. AFC profiteerde bijna optimaal. Natuurlijk mag je niet klagen als het 8-0 wordt maar de dubbel cijfers waren meer dan haalbaar.

Drie minuten na rust was het 4-0 door Onal. Hij benutte wel een penalty. De 5-0 kwam van Justin Swart en de zesde treffer kwam op naam van Nabilel Hiyani. 7-0 door Thijs de Graaff en de laatste treffer was voor spits Emmanuel Emma’s.

_MG_6514

Lokken: “ Dit is zeker niet typerend voor dit seizoen maar we hebben een smalle selectie en als er dan vier niet zijn wordt het wel heel lastig. Ik had de hoop dat we na vorige week (3-3 tegen koploper Marken, red) de omslag konden maken. Maar dat was vandaag zeker niet het geval.  Volgende week dan maar weer……Hoop ik.”

De winnende trainer Wessel Colijn: “Dit zijn op voorhand gevaarlijk wedstrijden maar we hebben het prima gedaan. Na drie wedstrijden hadden we slechts een punt en daarna hebben we zes keer gewonnen en zijn we koploper. We hebben een brede selectie en die hebben we nodig ook want in de negen gespeelde wedstrijden heb ik nog geen enkele keer met het zelfde team kunnen spelen. Druk voel ik trouwens niet bij ons. We bekijken het van week tot week. Volgende week moeten we eerste maar weer eens proberen Castricum te verslaan.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 2A.

Foto’s Tom Poederbach

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)