Oefenzege Buitenveldert op AMVJ

Derdeklasser Buitenveldert boekte zaterdagmiddag in een oefenwedstrijd tegen tweedeklasser AMVJ een 3-2 overwinning. Twee Buitenveldert-doelpunten kwamen op naam van Kasanwirjo.

Gelijkwaardig duel

Buitenveldert is een angstgegner voor AMVJ: de Amstelveners wisten in de historie slechts af en toe een goed resultaat neer te zetten. De moeilijkheidsgraad was zaterdagmiddag eveneens duidelijk. De gastheer begon fel aan de wedstrijd en creëerde in een mum van tijd een aantal grote kansen. Nerivio Kasanwirjo gaf de bal in de eerste minuut voor op Ritchie Yeboah, maar hij miste het doel. Een minuut later was het alsnog raak. Maxim de Zwaan maakte de openingstreffer namens de thuisploeg: 1-0.

Het leek de thuisploeg een boost te geven, maar na het doelpunt was het steeds meer AMVJ die de wedstrijd in handen kreeg. Het creëerde niet direct grote kansen, maar had wél meer balbezit en veroverde verschillende tweede ballen. In de loop van de eerste helft zorgde dat dan ook voor de gelijkmaker. Het lukte Lucas Hofstra om een lage voorzet achter keeper Tom Weemhof binnen te schieten: 1-1.

Sterk Buitenveldert

Ook in de tweede helft kwam Buitenveldert goed uit de startblokken. De ploeg van trainer Tijn Hammer wist de zijkanten goed te benutten en kwam soms gevaarlijk richting het AMVJ-doel. Vijf minuten na de rust leek Buitenveldert een grote kans te krijgen, maar de lage voorzet van Mehdy Kwyasse kwam niet bij zijn medespelers. Vlak daarna was Ilyas Ahnin dichtbij. Zijn schot ging echter hard tegen de paal. De voorsprong kwam er alsnog via Nerivio Kasanwirjo die koelbloedig raakschoot: 2-1.

Buitenveldert dicteerde na de voorsprong de wedstrijd en was op zoek naar een goal om de voorsprong uit te bouwen. Die viel al snel toen Kasanwirjo tussen de linies werd aangespeeld. Hij draaide direct richting het doel en wist de AMVJ-doelman voor de tweede keer te verschalken: 3-1. Het duel leek gespeeld, al was dit aan het eind nog spannend. Jeroen Halsema maakte namelijk de aansluitingstreffer, waardoor de laatste vijf minuten nog alles kon gebeuren. Beide ploegen scoorden echter niet meer, waardoor de eindstand op 3-2 kwam.