Ook Beursbengels na wedstrijd tegen AFC koploper af

Op sportpark Goed Genoeg heeft AFC uitgehaald tegen Beursbengels. De ploeg van Charly Olf, voorafgaand aan deze speelronde nog koploper in de zaterdag tweede klasse, was geen schim van zichzelf en verloor met maar liefst 6-1. AFC’er Lucas Hofstra scoorde vier keer en was bij vijf van de zes doelpunten betrokken en kroonde zichzelf tot man van de wedstrijd.

De rechtsbuiten was na afloop een beetje verbaasd over zijn eigen prestatie. Hofstra: “Ik had het zelf totaal niet verwacht. De laatste weken speelde ik niet zo best, maar vandaag lukte alles nadat ik de penalty had veroorzaakt.  Toen vloog alles er ineens in.”

Gijs Roodbeen scoorde 1x

De wat makkelijk gegeven strafschop was volgens Olf een heel belangrijk moment. “De penalty was het keerpunt in de wedstrijd. Daarna storten we in en raken we gefrustreerd. Het was vandaag gewoon slecht. Wil je als ploeg bovenin meedraaien, dan moet je deze wedstrijden gewoon winnen”, zei Olf na afloop.

Voor de veelbesproken strafschop was AFC aan het eind van de eerste helft al op een voorsprong gekomen. Uit een corner van Nabil el Hiyani kon Hofstra zijn eerste doelpunt van de middag binnenkoppen. Daarvoor had Hofstra in eenzelfde soort situatie al voor de openingstreffer kunnen zorgen, maar de aanvaller mikte naast. Beursbengels had in die eerste helft een aantal kleine mogelijkheden gecreëerd via aanvoerder Dennis Gerritsen en Donny Geel, maar dat leidde niet tot doelpunten. De eerste helft was verder een wedstrijd van weinig grote kansen. Hoe anders zou dit in de tweede helft zijn.

Foto Tom Poederbach: Lucas Hofstra scoorde vier keer voor AFC

Vrij vroeg in de tweede helft kwam AFC op een 2-0 voorsprong. Een aanval opgezet via Gijs Niehe en Emmanuel Emma’s stelde de laatste in staat om een voorzet te geven. Emma’s voorzet viel via Hofstra en Beursbengels verdediger Louis Wanders-Mulder achter doelman Bertram de Langen. Na het tweede doelpunt van AFC ging Beursbengels meer aanzetten. Een corner van Gerritsen werd door AFC verdediger Milan de Wijs van de lijn weggewerkt en de rebound van Michael Samuel werd gestopt door doelman Peter van der Linden. Diezelfde Gerritsen was niet veel later op een wonderschone wijze trefzeker. Een vrije trap van ongeveer 25 meter werd door Gerritsen keihard in de bovenhoek geschoten. Met deze treffer leek Beursbengels weer terug in de wedstrijd te zijn.

Nabil El Hiyani scoorde uit penalty

Nog geen minuut later zag alles er weer heel anders uit. Scheidsrechter Knetsch gaf AFC een strafschop na gevaarlijk spel op Hofstra en El Hiyani wist wel raad met dit buitenkansje. Vanaf dat moment ging het mis bij Beursbengels. Samuel kreeg zijn tweede gele kaart na commentaar op de leiding en ook trainer Olf werd door scheidsrechter Knetsch weggestuurd. Tussen de rode kaarten in wist Hofstra zijn tweede van de middag te maken. Zijn volley liet De Langen kansloos. Ook de 5-1 kwam op naam van Hofstra, toen hij op aangeven van Murat Onal kon binnenschieten. Aanvoerder Gijs Roodbeen zorgde voor het slotakkoord. Opnieuw was het Onal die een medespeler de kans gaf en deze was aan Roodbeen goed besteed. Hier bleef het bij en daarmee zorgde AFC voor een grote verrassing door Beursbengels met 6-1 te verslaan.

Na vorig titelkandidaat HBOK van de eerste plaats af te stoten deed de ploeg van Wessel Colijn vandaag hetzelfde tegen Beursbengels. Hofstra kon er wel om lachen. “Wij pakken elke ploeg die op de eerste plaats staat”, zegt de aanvaller glimlachend. “Nu moeten we er voor zorgen dat we ook tegen de teams lager op de ranglijst de punten blijven pakken. Alles staat nu dichtbij elkaar en wij gaan steeds beter spelen. Ik ben benieuwd waar wij kunnen eindigen.”