OSV beslist in drie minuten duel met AMVJ

In de zaterdag tweede klasse A heeft OSV een belangrijke overwinning geboekt op AMVJ. Na een matige eerste helft was het invaller Bruce Carstens die OSV in de tweede helft met twee treffers langs de Amstelveners schoot: 2-1.

OSV en AMVJ begonnen rommelig aan de wedstrijd. Er werden veel duels uitgevochten op het middenveld en de passing was slordig bij beide ploegen. De eerste goede kans van de wedstrijd kwam dan ook uit een spelhervatting van OSV. Dave Sijbrands en Dylan Klein konden echter niet profiteren van een slecht verwerkte vrije trap door AMVJ doelman Levien Rocha. Aan de andere kant kreeg Daan van Hees een schietkans in de zestien meter, maar zijn schot werd geblokt.

Na ruim twintig minuten was Nicky Roele met een knappe poging van een meter of 20 dichtbij de 1-0, alleen de aanvaller had pech dat de bal net langs de verkeerde kant van de paal zeilde. Het zat OSV in deze fase van de wedstrijd niet mee, want vijf minuten later had Roele het geluk opnieuw niet aan zijn zijde. Ditmaal zag hij zijn inzet via de paal terug het veld in stuiteren. In het vervolg van de eerste helft bleef het rommelig en maakten beide ploegen geen aanspraak op een voorsprong.

In de tweede helft werd het voetbal er niet veel beter op en waren de kansen in het eerste kwartier schaars. AMVJ kreeg via Lucas Hofstra een mogelijkheid. De spits nam een corner van Jeroen Halsema op zijn slof, maar zijn inzet ging over. Ook OSV kreeg een halve kans op de openingstreffer. Roele kon net niet profiteren van slecht uitverdedigen van AMVJ.

Twintig minuten na rust werd de wedstrijd ineens een stuk spectaculairder. Invaller Bruce Carstens anticipeerde goed op een lange bal en schoot OSV met een droge knal op voorsprong: 1-0. Het bleek een gouden wissel van trainer Ron van der Velde, want twee minuten later was het opnieuw Carstens die het net wist te vinden. Hij profiteerde van een slechte uittrap van Rocha en wist de bal knap in het lege doel te schieten.

OSV verzuimde daarna via Jermaine Jeulink en Carstens de wedstrijd te beslissen en plots kwam AMVJ vijf minuten voor tijd terug in de wedstrijd. Devery Boldewijn sneed na een goede combinatie door de verdediging van OSV en rondde beheerst af: 2-1. Het bleef echter bij de aansluitingstreffer, want OSV kwam in de slotfase niet meer in de problemen. Het zag zelfs nog een goal van Roele afgekeurd worden, maar dat deerde de Oostzaners niet. De ploeg van Ron van der Velde pakte drie belangrijke punten.

OSV gaat door de overwinning over AMVJ heen op de ranglijst en staat nu op de tiende plaats. AMVJ zakt naar de twaalfde plaats.

Kijk hier voor alle overige uitslagen en de stand in de zaterdag tweede klasse A.

Foto’s: John Beckman