Periodetitel ontglipt DWS na gelijkspel tegen WSV

In de zondag vierde klasse E nam DWS het dit weekend op tegen WSV ’30 uit Wormer. De ploeg van Kwadjo Boateng is er niet in geslaagd om de goede prestaties in de tweede periode om te zetten in een periodetitel.  Het bleef 0-0 in Amsterdam waardoor RKAV Volendam er na winst op Ilpendam met de periodetitel vandoor is gegaan.

DWS heeft met zeven gewonnen wedstrijden en één gelijkspel goed gepresteerd in de tweede periode. Toch was het dit weekend nog geen gewonnen zaak. De ploeg uit Amsterdam stond dit weekend tegenover WSV ’30, dat met slechts één verliespartij koploper is in de zondag vierde klasse.

IMG_9431

Beide ploegen gingen vanaf het eerste fluitsignaal vol voor de winst. DWS was uit op de periodetitel en WSV wilde de koppositie in de competitie verdedigen. Door de strijdlust van beide teams werd het spelbeeld erg rommelig. Geen van beiden slaagden er in om de bal lang binnen de ploeg te houden en er werd veel op de lange bal gespeeld. Ondanks dat de thuisploeg het balbezit in de eerste helft naar zich toetrok, lukte het de Amsterdammers niet om de wedstrijd te controleren. Desondanks was het DWS dat in de eerste helft het meest gevaarlijk wist te worden voor het doel van de tegenpartij.

IMG_9439

 

De mooiste kans van de eerste helft kwam in de 22e minuut van Andres Obando Garay. Garay schoot een vrije trap van grote afstand richting het doel, maar zijn inzet eindigde op de lat. Op slag van rust werd ook Rivelinho Vermeer gevaarlijk voor DWS. Hij vocht zich vanaf de linkerkant door de verdediging van de Wormers, maar zijn inzet eindigde toen hij in het strafschopgebied werd neergehaald. DWS appelleerde voor een strafschop, maar arbiter Mol liet doorspelen.

IMG_9451

DWS begon veelbelovend aan de tweede helft. In de 51e minuut gaf Denzel Sno mooi voor op Teddy Mijnals, maar oog in oog met de keeper eindigde zijn inzet in het zijnet. Het spelbeeld was in het tweede bedrijf nagenoeg onveranderd. Beide ploegen vochten voor elke centimeter, waardoor het spelbeeld rommelig bleef. WSV wist gedurende de tweede helft iets gevaarlijker te worden voor het doel van DWS, maar desondanks leidde dit niet tot grote kansen voor de ploeg van Rob Broekema. Meerdere wissels van beide ploegen brachten geen verandering in het spel. Bovendien moest het spel door het harde voetbal meerdere malen worden stilgelegd vanwege blessures. De laatste grote kans was voor DWS. Denzel Sno gaf vanuit een vrije trap mooi voor, maar zijn inzet werd door WSV-doelman Weijers hard weggewerkt. Het bleef 0-0 in Amsterdam en door winst van RKAV Volendam ziet DWS de periodetitel aan zich voorbij gaan.

boateng

Na afloop van de wedstrijd reageerde trainer Kwadjo Boateng teleurgesteld: “Het is ongelooflijk. We hebben een hele goede voorbereiding getroffen en we zijn met veel zelfvertrouwen de wedstrijd ingestapt, maar we hebben niet het maximale weten te halen uit de kansen die we gecreëerd hebben”. Boateng blikt verder met vertrouwen vooruit op de rest van het seizoen. “Ik ben teleurgesteld over het resultaat, maar ik ben zeer tevreden over het team. We hebben genoeg kwaliteit dus we gaan opnieuw voor de periodetitel. Het is na vandaag belangrijk om mentaal de sterkste te blijven in de aankomende wedstrijden.” Bovendien gaat de oefenmeester met DWS nog steeds voor het kampioenschap: “Ik zie WSV geen kampioen worden met hun manier van voetballen”, aldus Boateng.

Verslag: Jasper Bol
Foto’s Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DWS