Real Sranang verliest van Ouderkerk

Real Sranang haakt voorlopig af

De topper in de zaterdag derde klasse B tussen Real Sranang en Sv Ouderkerk is door de bezoekers uiteindelijk ruim gewonnen. Na een 1-0 voorsprong bij rust voor Sranang werd het uiteindelijk 1-6.

Ouderkerk verstevigt door de zege haar koppositie terwijl Real Sranang even afstand moet nemen van haar, eventuele, titel aspiraties. Daar zag het na 45 minuten trouwens helemaal niet naar uit want de Amsterdammers waren voor rust de bovenliggende partij. De ploeg van Carlos Wiebers, hij nam de coaching over van de afwezige Orson Naardendorp, had meer en langer bal bezit mar wist nauwelijks kansen te creëren.

Carlos Wiebers (trainer Real Sranang zondag) verving de afwezige Orson Naardendorp

De eerste kans was zelfs voor de Oudekerkers. Topscorer Rutger Baas bediende Mike Zwart (die een basisplaats had omdat Thijs Out afwezig was) maar het schot van Zwart was te zwak om doelman De Haas in problemen te brengen. Daarna waren de hoogtepunten vooral aan de andere kant van het veld te bewonderen. Robert Hoever, Amarildo Graven, Guillermo Vierreck waren dicht bij. Rafael Rodrigo zag zijn omhaal door Sjoerd Noordewier van de lijn gehaald worden maar vlak voor het rustsignaal was het dan toch raak.

Randy Hoever leek een overtreding te begaan op Linton Ligeon. Scheidsrechter Hans de Jong liet door gaan terwijl Ligeon vertwijfeld op de grond bleef liggen. Daar door was hij er niet op tijd bij om diezelfde Hoever van score af te houden. Na een pass in de diepte  liet hij doelman Danny van der Woude kansloos, 1-0.

Ouderkerk liet niet het spel van een koploper zien. Het speelde met te veel ontzag en was onder de indruk van Real Sranang. Tenminste zo leek het. Ouderkerk trainer Hans Verhoogt: “Het is ene hele rare dag. Ik ben al twee keer erg boos geworden vandaag. Ik had geen zin omdat een derde keer te worden in de rust dus ik heb gewoon mijn mond gehouden en aan de spelers gevraagd of iemand wat wilde zeggen. Na een paar minuten stilte kwamen er wat reacties van de spelers. Ik heb toen nog een paar dingen omgezet in de hoop dat ik ze wakker had geschud.”

Hans Verhoogt (Ouderkerk) maakte zich niet voor de derde keer boos!

Verhoogt was ’s ochtend in Ouderkerk al boos geworden omdat diverse spelers te laat kwamen. Vervolgens werd hij kwaad omdat de warming up niet goed werd afgewerkt. Zijn keuze om in de rust niets te zeggen pakte uiteindelijk goed uit.

Al na twee minuten  schoot Noordewier gevaarlijk op doel en tien minuten later stond het ineens 1-2 in plaats van 1-0.  Eerst was het Pepijn Scholte (op aangeven van Zwart) die gelijk maakte en twee minuten later was het Rutger Baas die op aangeven van Scholte de 1-2 maakte. Het verzet van Real Sranang was na de gelijkmaker al gebroken en dat was nergens voor nodig. Het middenveld werd niet meer bezet en voor Ouderkerk was het vervolgens een koud kunstje op voor de tweede achtereenvolgende week, na EDO, met 6-1 te winnen.

Real Sranang kwam er in de tweede helft niet meer aan te pas.

Een eigen doelpunt van Stephano Wooding, Scholte (op aangeven van Zwart), en Baas en nogmaals Scholte (na een snelle vrije trap van Michel Zeegers) zorgde voor de geflatteerde eindstand. Het zal Ouderkerk een worst wezen. De ploeg van Hans Verhoogt blijft, samen met Amstelveen Heemraad, bovenaan staan. Verhoogt: “ Het is echte een hele spannende competitie. Nergens in ons district strijden er zoveel ploegen echt om de titel. Ik denk net als mijn collega’s van RKAVIC en Amstelveen dat het pas op de laatste speeldag beslist zal worden. IK kijk alleen maar naar mijn eigen ploeg maar ik zie Amstelveen nog steeds als de grootste kanshebber.”