Tactische wijzigingen helpen AMVJ in laatste kwartier langs OFC (zaterdag)

Louis van Gaal bleek tijdens het WK 2014 een gouden pik te hebben en Ricky Kumar heeft er waarschijnlijk ook een. Voor de tweede keer dit seizoen zorgden tactische wijzigingen van de oefenmeester ervoor dat zijn AMVJ goed terugkwam. In het laatste kwartier boog de tweedeklasser tegen OFC (zaterdag) een 0-2 achterstand om in een 3-2 zege.

“Of ik heb een gouden pik, of ik begin elke week slecht met verkeerde tactische keuzes”, vroeg Kumar zich na afloop af. Voor de thuiswedstrijd tegen OFC dacht hij een topidee te hebben door met drie centrumspitsen voorin te spelen: René Boer, Lucas Hofstra en Tim Reuvekamp. Er werden genoeg kansen gecreeërd, alleen waren zij niet scherp in de afronding. OFC was dat wel. Op aangeven van de mee opgekomen linksback Guido Lust schoot Scotty Coolen raak: 0-1. Toen Mark Boeijen na de rust uit een afgeslagen hoekschop met een snoeiharde pegel voor de 0-2 zorgde (“in één keer op zijn schoen, dat doet hij nooit meer”), leek het een lastige middag te worden voor AMVJ.

Een slotoffensief – verdediger Bram van der Driest werd in de spits gezet – leidde een kwartier voor tijd tot de aansluitingstreffer. Op aangeven van Hofstra bracht Van der Driest de spanning terug. “Dan ga je er toch in geloven”, vervolgde Kumar. Enkele minuten later werd het zelfs 2-2. De inmiddels ingevallen Moamar Heerenveen (overgekomen van Buiksloot) ging diep en tekende met een schot in de verre hoek. Direct daarna koos Kumar ervoor Van der Driest weer achterin te zetten. “Ik was al godsblij dat we gelijk hadden gemaakt.”

Het was nog niet voorbij, want in de absolute slotfase maakte Heerenveen de Amstelveense comeback compleet. Een lange bal van doelman Levien Rocha belandde bij de vlugge buitenspeler, die AMVJ met zijn tweede van de middag aan de drie punten hielp: 3-2. “Een bizar einde van een bizarre wedstrijd. Maar zeker verdiend gewonnen.”

Door de zege op hekkensluiter OFC staat AMVJ opeens tweede. Toch is het volgens Kumar te vroeg om, na twee zeges op rij, te zeggen dat zijn ploeg serieus om het kampioenschap zal strijden. “We moeten nu echt een goede serie neerzetten, want als je twee keer verliest, kan je zo weer tweede van onderen staan.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Archieffoto: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)