Thijs de Graaff (AFC zaterdag) kan lokroep van AMVJ nu niet weerstaan

Een jaar geleden hield Thijs de Graaff vrij snel de boot af. Nu hapte de 25-jarige aanvaller van zaterdag Hoofdklasser AFC wel toe nadat AMVJ hem opnieuw benaderde. Samen met Milan de Wijs, Sil Paddenburg en eerder Maksim van Ingen vertrekt De Graaff naar de zaterdag tweedeklasser.

Hij volgt zijn gevoel, op zoek naar meer speelminuten. Deze keer kon hij de lokroep uit Amstelveen niet weerstaan. “Vorig jaar was het misschien een beetje dollen, dit jaar begon het al vroeg”, zegt De Graaff. In de winterstop gaf hij bij AFC aan te twijfelen over zijn toekomst als zijn uitzicht op speeltijd zo beperkt zou blijven. Vervolgens stegen zijn kansen een beetje. Tot een maand geleden dacht De Graaff ‘gewoon’ op Goed Genoeg te blijven, voor zijn kans te gaan onder de nieuwe trainer Jorg Smeets, totdat hij uiteindelijk toch voor AMVJ koos.

“Ik heb zin om weer lekker te voetballen, elke zaterdag naar een wedstrijd toe te leven. Niet meer de onzekerheid of je wel of niet mee mag doen”, vervolgt de aanvaller. “Ik merkte dat ik het met de week zuurder vond, die reserverol. Vooral omdat ik tijdens trainingen nooit het idee heb gehad dat ik het niveau niet aan kan. Misschien heb ik het zelf niet afgedwongen. Wedstrijden spelen is toch hetgeen waar je voor voetbalt.”

Bovendien speelde zijn goede vriend Lucas Hofstra, die een jaar geleden de overstap maakte, een grote rol in zijn keuze voor AMVJ. Hofstra probeerde hem niet constant te overtuigen (“het stalken was vooral Ricky z’n taak”) maar ze spraken wel over de verschillen en voordelen. “Het is misschien iets minder goed geregeld dan AFC, maar Lucas heeft daar geen minuut spijt van gehad. Omdat de kansen op speeltijd daar groter zijn. Ik heb er zin in om doelpunten te maken, mensen voorbij te spelen, acties te maken. Dat allemaal het liefst in eerste elftal.”

Foto: Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)