Thomas Riemens leidt Arsenal langs AMVJ

In het rechterrijtje van de zaterdag tweede klasse A heeft Arsenal voor het eerst sinds 9 december 2017 weer een overwinning kunnen bijschrijven. De ploeg van Imro Wielkens was dankzij twee treffers van Thomas Riemens met 3-0 te sterk voor AMVJ.

Na twintig minuten was Riemens al dicht bij de 1-0. De lat stond een openingstreffer in de weg. Een minuut later was het wel raak voor de thuisploeg. Jelmer Dijkstra mocht na een botsing met doelman Janick van der Meijs doorgaan en vervolgens de bal in het lege doel schuiven: 1-0. Van der Meijs moest geblesseerd het veld verlaten, waardoor AMVJ-trainer Ricky Kumar genoodzaakt was rechtsback Dennis Frijn onder de lat plaats te laten nemen.

Na de openingstreffer ging bij beide ploegen het tempo omhoog, maar tot uitgespeelde kansen kwam het niet. Vlak voor rust kon Arsenal de voorsprong verdubbelen. Brenden den Breeijen werd richting het vijandelijke doel gestuurd, maar zijn schot eindigde op de paal.

Ook de eerste kans van de tweede helft was voor Riemens. Van dichtbij schoot hij hoog over. Vrij snel daarna nam de spits revanche door alsnog de 2-0 te maken. Vier minuten later maakte Riemens er zelfs 3-0 van. Een fout in de Amstelveense defensie gaf hem een vrije doortocht om het duel vroegtijdig te beslissen. “Een prima wedstrijd van onze kant. Vanaf het begin hebben we vol voor de overwinning gestreden”, zei de matchwinner na afloop.

AMVJ beet na een uur spelen pas voor het eerst van zich af. Een volley van Lucas Hofstra eindigde naast het doel en tien minuten later faalde hij oog-in-oog met doelman Danny de Lange. De bezoekers gingen op zoek naar een eretreffer, maar achtereenvolgens Marc van Moorsel, Teddy Mijnals, René Boer en opnieuw Hofstra slaagden hier niet in.

“Eindelijk hebben we weer gewonnen, want het waren schandalige statistieken”, vervolgde Riemens. “Vaak ontbrak het bij ons aan de afronding, maar vandaag ging het uitstekend. Het is een belangrijke overwinning. Nu hebben we weer een beetje aansluiting en nemen wij iets meer afstand van onderste ploegen.”

Voor AMVJ betekende het de vierde nederlaag op rij. Daardoor staan de Amstelveners slechts twee punten boven de nacompetitiestreep. “Vandaag hebben wij het aan onszelf te wijten. Ik denk namelijk niet dat Arsenal zo’n goed team heeft dat ze elke week met 3-0 winnen. Dat we veel spelers missen is een makkelijk excuus. We zullen intern moeten bespreken waar de prioriteit ligt bij spelers. Als we tegen de ploegen onder ons geen punten pakken, gaat het nog heel spannend worden.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.