Trainer Boateng (DWS) voor anderhalf jaar geschorst

Kwadjo Boatang, trainer van zondag vierdeklasser DWS is door de KNVB voor anderhalf jaar geschorst. Ook in hoger beroep is de straf ongewijzigd gebleven. Tevens mag Boateng geen andere functies bij DWS meer vervullen.

Aanleiding voor de lange schorsing waren misdragingen tijdens de nacompetitie wedstrijd tegen DSS. Boateng had zich verbaal misdragen. Zelf wilde de trainer niet reageren. Voorzitter Abdel Betti wilde niet precies vertellen wat er eind mei in Haarlem gebeurd is. Meer dan dat het om verbaal geweld ging wilde hij niet kwijt. Betti: “ Wat onze trainer heeft gedaan keuren wij ten zeerste af, maar de straf die Kwadjo is opgelegd is buiten alle proporties.”

DWS had Boateng graag zelf willen straffen, maar door de hoge straf van de KNVB is er voor de club volgens Betti geen ruimte meer om dat te doen. Betti: “Zijn contract liep af en dat hebben we dus niet verlengd. Hij zit dus nu thuis zonder werk.”

Foto Mario Wormhoudt: Kwadjo Boateng in betere tijden

Betti: “Ik had hem graag, onbetaald, aan het werk gezet voor de club. Plaats laten nemen in allerlei commissies en achter de bar laten staan, mar hij mag van de KNVB niet eens koffie inschenken.”

De schorsing van anderhalf jaar (waarvan een half jaar voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar) werd tijdens het hoger beroep gehandhaafd. Boateng heeft inmiddels wel herziening van de zaak aangevraagd. Betti: “Ik denk niet dat dat iets uit zal halen. De KNVB is hele stug in deze. Wij moeten dus op zoek naar een andere trainer en een nieuwe hoofd jeugdopleiding.”

Betti is momenteel in gesprek met een aantal kandidaten voor het hoofdtrainerschap. Eind deze week hoopt de club met de nieuwe naam naar buiten te kunnen treden.

Verslag Mathijs Groenewoud
Foto’s Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DWS