Home / Algemeen / Tweede divisionist AFC versterkt zich met Teun van Zweeden (Ajax)

Tweede divisionist AFC versterkt zich met Teun van Zweeden (Ajax)

AFC heeft de selectie voor komend aangevuld met rechtsback Teun van Zweeden. De 19-jarige Van Zweeden speelde het afgelopen seizoen voor de A1 van Ajax, maar kreeg geen contract aangeboden. Afgelopen seizoen kwam de verdediger dertig wedstrijden in actie voor Ajax waaronder drie wedstrijden in de UEFA Youth League.

Van Zweeden: “Ik weet ongeveer een maand dat ik weg moet bij moet bij Ajax. Ik heb de stap naar Jong Ajax helaas niet kunnen maken. Na negen jaar is dat toch wel pijnlijk. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik het zelf niet hebben afgedwongen en dat ik er ook wel een beetje rekening mee gehouden heb.”

Teun van Zweeden Ajax A1

Van Zweeden, die geboren is in Haarlem, begon met voetballen bij Alliance’22 en speelde in de jeugd bij Haarlem, voordat hij tien jaar geleden de overstap naar Ajax maakte. Nu keert hij dus terug bij een amateurclubs. Van Zweeden: “Ik heb nog wel even contact gehad met FC Twente, maar dan heb ik helemaal geen zekerheid en dat zag ik dus niet zitten. Mijn overstap naar AFC en daarmee de Tweede Divisie is prima. Zo blijf ik toch nog in beeld. Ik heb een carrière als profvoetballer zeker nog niet uit mijn hoofd gezet. Het blijft een droom.”

Naast de komst van Van Zweeden legden de Amsterdammers vlak voor de deadline nog oud-jeugdspeler Sem Witteveen (Achilles ’29) vast. AFC start op 4 juli met de voorbereiding. Op 12 juli wacht voor Van Zweeden een mooie ontmoeting tegen het eerste elftal van zijn oude club als de oefenwedstrijd tussen AFC en Ajax op het programma staat.