Home / Algemeen / Voormalig Aston Villa speler Arsenio Halfhuid naar OFC

Voormalig Aston Villa speler Arsenio Halfhuid naar OFC

Zondag eersteklasser OFC heeft haar vierde versterking voor komend seizoen binnen. De club versterkte zich met de 23-jarige Arsenio Halfhuid. De centrale verdediger komt over van Topklasser Haaglandia en speelde in het verleden al voor diverse profclubs.

Halfhuid: Via Olaf Lindenbergh, die ik nog kende uit mijn tijd bij Volendam, ben ik in contact gekomen met OFC. Na drie gesprekken was ik erg enthousiast geraakt. Met de komst van trainer Martin de Groot hebben ze een trainer met Topklasse ervaring in huis en daar wil ik elf ook graag in spelen.”

Halfhuid,  een neef van Kenneth Monkou, heeft al heel wat clubs op zijn naam staan. Hij doorliep de jeugdelftallen van ADO Den Haag, Feyenoord en Excelsior voordat hij in 2009 de overstap maakte naar Aston Villa. Halfhuid: “Dat  was zeker mijn mooiste tijd. Ik speelde daar in de onder negentien (vergelijkbaar met de A1, red.) en speelde in het tweede elftal. Ook trainde ik mee met het eerste en heb een paar oefenwedstrijden mee mogen spelen. Dat was echt geweldig.”

Foto FC Volendam: Halfhuis met trainer Gert Kruys
Foto website FC Volendam: Halfhuid met trainer Gert Kruys

Het seizoen 2011/2012 maakte hij pas echt zijn debuut in het betaalde voetbal. Aston Villa verhuurde hem aan FC Volendam. Totaal speelde hij daar tien wedstrijden in het eerste  waarin hij een keer tot scoren kwam. Halfhuid: “In die periode speelde ik dus met Lindenbergh, maar ook met Marijn Sterk die nu ook bij OFC speelt. Later speelde ik met Marijn ook bij Emmen dus dat is wel leuk.”

Een contract bij FC Oss ging niet door waardoor hij nog heel even voor HBS speelde. Het tweede deel van het seizoen 2011/2012  voor FC Emmen (zeven wedstrijden). Halfhuid: “Daarna ben ik bij Haaglandia in de Topklasse gaan spelen. Het eerste seizoen was heel leuk en goed. Dit seizoen heb ik de eerste zes wedstrijden gespeeld en daarna kwam er wat onenigheid. Ik ben toen samen met vier andere spelers opgestapt.”

 

Foto website FC Emmen
Foto website FC Emmen

Halfhuid , die zijn laatste wedstrijd in december speelde, mist dus wel wat wedstrijdritme. De verdediger zegt echter volledig fit te zijn. Halfhuid: “ Ik heb gewoon doorgetraind en samen met Iwan Redan (ook een oud betaaldvoetballer, red.) geef ik personal training. Daar wil ik graag mee verder. Betaald voetbal is zeker nog een optie, maar ik eerst wil ik het plezier in het spelletje weer terug krijgen en slagen bij OFC.”

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC