Voorzitter AFC wil dat drie amateurclubs naar de Jupiler League promoveren

Ad Westerhof, voorzitter van AFC, heeft zondagavond tijdens zijn toespraak op de Nieuwjaarsreceptie van AFC wederom laten weten dat hij het niet met de KNVB eens is over de opzet van de nieuw te vormen Tweede Divisie. Tevens liet hij weten dat hij het voorstel gedaan heeft om niet een maar drie clubs te laten promoveren uit de Tweede Divisie.

In zijn toespraak haalt Westerhof aan dat de KNVB er vooral is voor het betaalde voetbal en niet voor de amateurs. Zo geeft hij als voorbeeld dat de website van de KNVB vol staat met berichtgeving over de profs en ergens onderaan nog een button voor de amateurs is. Ook zegt hij: “Er zijn 1.210.000 leden waarvan zo’n 1500 betaald voetballers. Dan blijven er nog wel zo’n 1,2 miljoen amateurvoetballers over. Dat lijkt mij zonder heel veel gereken toch echt een ruime meerderheid. Voor de besluitvorming heeft het amateurvoetbal echter slechts de helft van de stemmen.”

Vervolgens is de stap naar de Tweede Divisie snel gemaakt. Iets waar Westerhof en AFC tegen zijn. Vooral de manier waarop de nieuwe divisie ten uitvoer gebracht zal worden duldt op veel tegenspraak. En zeker niet alleen van AFC.

Westerhof: “Als je het goed beschouwt is dit hele circus opgetuigd om de promotie van een (!) team naar de Jupiler mogelijk te maken. Tijdens het laatste gesprek begin december bij de KNVB met het bestuur van de CV Topklasse heb ik voorgesteld om daar nu eens drie plaatsen van te maken. We wachten het resultaat van het overleg met het betaald voetbal af……”

Westerhof AFC

AFC staat momenteel op de vijfde plaats in de Topklasse en ligt dus op koers om de Tweede Divisie te halen. Westerhof liet weten dat AFC, mocht het zich plaatsen, aan bijna alle eisen zal kunnen en willen voldoen.

Westerhof: “Alleen aan de verplichting van veldverlichting kunnen we, tot ons nieuwe sportpark gereed is, nog niet voldoen. Ook aan de voorwaarde om arbeidsovereenkomsten met spelers af te sluiten waarbij minimum inkomsten en andere arbeidsvoorwaarden moeten worden vastgelegd zal door AFC niet kunnen worden voldaan. Dat is voor het eerste jaar overigens geen echt probleem zo hebben wij al begrepen.”

De hele toespraak van AFC-voorzitter Ad Westerhof is te lezen op de website van AFC of door hier te klikken.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC