Home / slideshow / 17-jarige keeper Van Oijen verovert basisplaats bij De Meer
Olivier van Oijen

17-jarige keeper Van Oijen verovert basisplaats bij De Meer

De Meer doet het als promovendus dit seizoen uitstekend in de tweede klasse. De Amsterdammers staan met 9 punten op een gedeeltelijke tweede plaats in de competitie, waardoor een mooi seizoen gloort. Een van de opvallende basisspelers binnen het team is Olivier van Oijen. De 17-jarige doelverdediger hield zijn doel de afgelopen twee duels zelfs schoon.

Van Oijen kwam deze zomer over van de jeugdopleiding van AFC. De doelman kende De Meer-trainer Stan Bijl van zijn keepersschool waar hij een paar jaar op zat. Toen de Amsterdamse club door blessures aan het begin van het seizoen plotseling een keeper nodig had, was het contact met Van Oijen snel gelegd. “De trainer vroeg aan mij om bij de groep aan te sluiten, en dat beviel van beide kanten gezien uitstekend. Uiteindelijk besloot de club dat ik definitief bij de selectie bleef.” De sluitpost moest daarmee zijn avontuur bij AFC achter zich laten, al had hij daar weinig moeite mee. “Het was voor mij direct duidelijk dat De Meer mij een prachtige kans bood. Voor jeugdspelers van AFC is het gewoon moeilijk om in het eerste elftal te komen. Dan moet je vaak eerst naar de Onder 21 en vervolgens hopen op nog een stap. Daarom besloot ik om op het aanbod van De Meer in te gaan.”

De overstap naar de senioren was voor Van Oijen de afgelopen periode hard werken. De talentvolle doelverdediger moest vooral wennen aan het fysieke gedeelte van de sport. “Technisch gezien kan ik goed mee met het niveau, maar fysiek moest ik mezelf zeker aanpassen. Bovendien moest ik op het nieuwe niveau op bepaalde momenten slimmer spelen. Ik kwam van een Onder 17-team en dat is gewoon een groot verschil met de tweede klasse. Daarmee ging ik dan ook aan het begin van het seizoen aan de slag en dat gaat de laatste tijd een stuk beter. Inmiddels ben ik eerste keeper en dat hoop ik de komende maanden zo te houden.” Van Oijen is blij dat hij onder Bijl traint, die hem met zijn voetbalkennis een hoop kan bijleren. “De trainer is een oud-prof en trainer bij Ajax, dus ik kan onwijs veel van hem opsteken.”

Tekst: Jordi Smit

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend