5 versterkingen voor Sloterdijk

Sloterdijk heeft de selectie voor komend seizoen flink versterkt. De vijfdeklasser haalt Clarence Frankel, Djeranemo Ong A Kwie, Alessio Kasanwirjo, Savario Kasanwirjo en Giovanni Kasanwirjo binnen. De laatste vier zijn neven van elkaar. Dat zij allemaal naar Sloterdijk gaan, is beslist geen toeval.

Giovanni, de oudste van de vier, vertelt hoe het allemaal tot stand is gekomen: “Ik ken Harm, de teammanager van Sloterdijk, al een jaar of 10. Hij is een oud-collega van mijn moeder en mijn moeder vertelt op haar werk graag over het voetbal van haar zoon”, vertelt hij lachend. Giovanni en Harm hielden altijd contact en vorig jaar polste Harm Giovanni al voor een komst naar Sloterdijk: “Maar toen besloot ik nog een jaartje bij Buitenboys te blijven. Nu vroeg Harm me opnieuw of het me leuk leek en of ik wat jongens mee wilde nemen om het team te versterken.”

Dit keer vond hij de tijd wel rijp om naar Sloterdijk te gaan: “Ik word ook wat ouder en plezier in het voetbal staat voor mij nu echt voorop. Ik heb toen mijn neefjes gevraagd of ze ook wilden komen, het is natuurlijk leuk om samen in één team te kunnen spelen.” En ook zijn neefjes zagen de komst naar Sloterdijk dus wel zitten. Ze hebben een duidelijk doel: “We gaan komend seizoen voor het kampioenschap en willen de club echt hogerop helpen. Wie weet zelfs doorstoten naar de derde klasse, met deze spelers moet dat mogelijk zijn.”

Voor Giovanni geldt dat hij er nog een extra rol bij krijgt: “Ik word ook technisch coördinator jeugd bij de club, een mooie uitdaging en voor mij ook iets dat helemaal nieuw is. Ik heb zelf best wat meegemaakt, in de jeugd bij Omniworld (nu Almere City, red.) en bij Ajax tot aan de A1.” Hij hoopt dat die ervaringen hem gaan helpen: “Ik wil het niveau in de jeugd en bij de trainers omhoog krijgen, zodat de jeugd ook kan gaan doorstromen naar het eerste elftal.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)