7 goals in tweede helft: Arsenal wint bij AFC

Op Sportpark Goed Genoeg troffen AFC (zaterdag) en Arsenal elkaar. De thuisploeg had na vier wedstrijden vijf punten verzameld, terwijl Arsenal er 7 had. Het was dus mogelijk dat AFC bij winst over de bezoekers heen ging. Echter heeft Arsenal het gat nu vergroot, want het won met 2-5.

Arsenal-trainer Imro Wielkens sprak na afloop van een zakelijke overwinning van zijn ploeg. “In de eerste helft waren we beide aan het afwachten. AFC deed het anders dan we hadden verwacht.” Zijn team had wat tijd nodig om uit te vogelen hoe de tegenstander het beste te bespelen was. Bij rust stond dan de brilstand nog op het scorebord.

“Ook deden we kleine aanpassingen, waardoor het steeds beter ging. Ook kregen we steeds meer vat op AFC en meer de controle. De doelpunten vielen toen ook makkelijk.” Wielkens zag in de tweede helft zijn team meermaals scoren. Toen de reguliere speeltijd voorbij was, stond Arsenal met 1-5 voor. Doelpuntenmakers aan de zijde van de bezoekers waren tweemaal Kiet Versluys, eenmaal Junior Toretta. Ook invallers Stefan Batista Pereira en Corentin Mounié pikken hun doelpuntje mee. AFC scoorde in de blessuretijd tijd nog een strafschop, waardoor de eindstand op 2-5 kwam. Daniël Vorst schoot de penalty binnen, terwijl Zion Akele bij een 0-2 achterstand de aansluitingstreffer maakte.

“We hebben verschillende spelers die goed in vorm zijn, zoals Kiet Versluys en Junior Toretta. Andere spelers pikken ook hun doelpuntjes mee, we zijn niet afhankelijk van enkele spelers. We zijn tevreden over de resultaten van de afgelopen wedstrijden, maar we kunnen voetballend nog stappen zetten. De groep werkt hard en de opkomst is altijd hoog, als trainer ben je daar zeer tevreden mee”, besluit Wilkens. Volgende week wacht voor Arsenal een kraker, de ploeg krijgt dan bezoek van koploper HBOK. Voor AFC wacht een uitwedstrijd bij OSV.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 2a

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)