fbpx
Home / slideshow / 79-jarige verzorger Mounoury: “Ga zeker nog vijf jaar door”
Piet Mounoury

79-jarige verzorger Mounoury: “Ga zeker nog vijf jaar door”

Elke voetbalclub heeft mensen die de vereniging draaiende houden. Piet Mounoury is zo’n man bij JOS Watergraafsmeer, dat deze maand honderd jaar bestaat. Als verzorger draagt hij al jaren zijn steentje bij aan de successen van de club. “Ik zit bij de club sinds 1982, dus bijna veertig jaar”, vertelt Mounoury.

Fijne sfeer

“Ik heb het gewoon ontzettend naar mijn zin”, zo legt de verzorger de reden uit waarom hij nog altijd bij de club zit. “Hoe ik als sporter ben, vind ik bij JOS Watergraafsmeer terug. Destijds kwam ik binnenlopen toen er net een nieuw bestuur zat. Ze zochten toen een verzorger en ik was net afgestudeerd, dus ik kon direct aan de slag.” Mounoury zag de club in al de jaren weinig tot niet veranderen. “Elk jaar komen er nieuwe mensen bij de club en iedereen vindt het gezellig. Alleen de spelers veranderen, maar de mensen van de club zijn nog steeds hetzelfde. Winst of verlies maakt ons niet zoveel uit, al doet dat mij wel wat. Er verandert niets aan de sfeer, al houd ik mezelf dan even afzijdig. Ik kan namelijk slecht tegen mijn verlies.”

Mounoury kan nog altijd uitstekend bij JOS Watergraafsmeer werken. “Ik krijg van het bestuur alle medewerking om mijn werk goed uit te voeren, dus ze doen hun best het allemaal te bekostigen. Ik heb het daar gewoon fantastisch. Mijn collega Rik Bommels helpt me tegenwoordig, want anders redden we het niet. Elke dinsdag, donderdag en zondag moeten we aan de bak. Daarnaast hebben we nog lagere elftallen die bij ons langskomen.”

Only Friends

Buiten JOS Watergraafsmeer heeft Mounoury nog vele andere zaken opgepakt, waaronder Only Friends. “Dennis (Gebbink, red.) speelde bij JOS Watergraafsmeer en toen hoorde ik van zijn zoontje. Vervolgens heb ik hem dertien jaar met de kinderen van Only Friends geholpen. Ik ben nog altijd trots op Only Friends. Het is geweldig en daar heb ik zoveel respect voor. Hij is nu ook geridderd natuurlijk: dat verdiend hij zeker. Dennis is zo’n innemend persoon dat je daar niet omheen kan.”

Herinneringen

Mounoury heeft in al die jaren een hoop bij JOS Watergraafsmeer meegemaakt, maar er is één moment dat hem direct te binnen schiet. “We moesten een uitwedstrijd spelen tegen een ploeg waarmee we altijd problemen hadden en kregen op een gegeven moment een ingooi om terug aan de tegenstander te geven. Patrick Lokken ontving de bal en die had het niet door. Hij nam deze aan en ging aan de wandel met de bal richting het vijandelijk doel. Iedereen stond te wachten tot hij de bal terug speelde. Dat deed hij wél, maar dan in de kruising”, zegt Mounoury lachend.

Toekomst

Nog altijd is de verzorger nauw betrokken bij het eerste elftal. “Cor (ten Bosch, red.) ken ik al mijn leven lang. De sfeer die hij schept, dat is echt geweldig. Het past ook goed bij de club: vrij eenvoudig, maar toch streng. En ze zitten ademloos naar hem te luisteren, dus dan is het goed.” Mounoury denkt tot slot nog lang niet aan stoppen. “Ik ben nu 79, maar heb de club op de receptie verteld dat ik nog vijf jaar door ga”, aldus Mounoury.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Martin van Zurk

Voorzitter Joop Vlug: “JOS Watergraafsmeer is een deel van mijn leven”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend