Home / Algemeen / Aalsmeer boekt tegen Vitesse Delft eindelijk weer overwinning

Aalsmeer boekt tegen Vitesse Delft eindelijk weer overwinning

In de zaterdag eerste klasse A heeft Aalsmeer na zes wedstrijden zonder overwinning weer eens drie punten gepakt. De ploeg van Cor van Garderen boekte tegen laagvlieger Vitesse Delft een zakelijke overwinning. Aalsmeer eindigt het seizoen door de zege op de achtste plaats, want het kan na de laatste wedstrijd niet meer stijgen of zakken.

Aalsmeer-trainer Cor van Garderen was na de wedstrijd duidelijk over het duel met Vitesse Delft. “Het was een dik verdiende overwinning. Dit is een beloning voor de groep, want we zijn keihard blijven werken de afgelopen weken. We hebben een moeizame periode achter de rug, maar ondanks dat vind ik dat we het goed gedaan hebben dit seizoen.”

In het eerste kwart van de wedstrijd was Aalsmeer de bovenliggende partij. Toch wist de middenmoter dit nog niet uit te drukken in de score. Na een half uur spelen kwam Aalsmeer in een zetel te zitten nadat de thuisploeg een rode kaart kreeg toen de doorgebroken Calvin Koster neergehaald werd. Hierdoor had Aalsmeer een uur lang een overtal. Lulinho Martins had zijn ploeg vijf minuten later een goede dienst kunnen bewijzen door de 0-1 te maken, maar de aanvaller had het vizier niet op scherp staan. De brilstand bleef daardoor tot het rustsignaal op het scorebord staan.

In de tweede helft ging Aalsmeer aanvallender spelen en op zoek naar een doelpunt. Na een uur spelen zette Berry Kramer Aalsmeer op het goede spoor door op aangeven van Burak Sitil de openingstreffer voor zijn rekening te nemen. Vitesse Delft moest door de achterstand meer risico’s nemen waardoor er voor de bezoekers meer ruimte kwam. Aalsmeer ging hier echter een aantal keer slordig mee om. Twee minuten voor tijd werd de wedstrijd toch beslist. Invaller Mike van Eennenaam werkte een voorzet van Koster tegen de touwen en bepaalde de eindstand daarmee op 0-2.

“We hadden het met een overtal beter kunnen uitspelen, maar al met al ben ik dik tevreden met deze overwinning. Het spel was zeker naar behoren. We spelen volgend seizoen gewoon weer eerste klasse en dat is mooi voor de club.” Kijk hier voor de overige uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag eerste klasse A.

Foto’s:  Ton van Eennenaam

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)