Aalsmeer proeft weer de zoete smaak van een overwinning

In de zaterdag eerste klasse A heeft FC Aalsmeer na drie nederlagen op rij weer drie punten in de wacht gesleept. De ploeg van Cor van Garderen maakte op eigen veld geen fout tegen hekkensluiter Marken.

FC Aalsmeer begon goed aan de wedstrijd en had veel balbezit. Pas na ruim een half uur spelen kreeg de thuisploeg de eerste mogelijkheid, maar Michal Kocon schoot de bal over het doel. Even later kwam de thuisploeg verdiend op een 1-0 voorsprong. Na balverlies op het middenveld van Marken kon Calvin Koster in zijn eentje op doelman Yort Willems afgaan en liet hem kansloos.

Direct na rust kreeg Berry Kramer twee goede kansen om de voorsprong te verdubbelen, alleen mikte hij eerst niet goed en trof vlak daarna de paal. Na een uur spelen gooide de thuisploeg het duel in het slot. Op aangeven van Koster schoot Lilinho Martins de 2-0 in de linkerbovenhoek. Pas na de 2-0, toen het eigenlijk al beslist was, kroop Marken uit haar schulp. De in de basis teruggekeerde doelman Nick van der Wiel hield hierbij zijn doel schoon.

Na drie nederlagen op rij was de stemming weer goed bij de Aalsmeerders. ‘’De sfeer was goed en we zijn gezellig met het team de kantine ingedoken, want daar waren we weer eens aan toe. Het is een lekkere start van de derde periode na drie nederlagen op rij. Hopelijk kunnen we het goede spel van vandaag doorzetten.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Verslag Roy Baltus
Foto Ton van Eenennaam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)