Aalsmeer sluit moeizaam duel winnend af

FC Aalsmeer heeft in de tweede speelronde een moeizame overwinning geboekt tegen Jong Holland. De ploeg van hoofdtrainer Jesse Donker leek lang met een gelijkspel genoegen te moeten nemen, maar in de laatste minuten was Berry Kramer de redder van de dag.

Bekijk hier de uitslagen en stand in Zaterdag 2a

De Aalsmeerders hadden het al vanaf de openingsfase lastig op bezoek bij Jong Holland. De thuisclub begon fel aan het duel door kort op de man te zitten, waarmee FC Aalsmeer het lastig uit. Ondanks het moeizame spel kregen de bezoekers het voor elkaar om voldoende kansen te creëren, waardoor het al na 20 minuten op voorsprong kwam. Calvin Valies kreeg de bal aan de zijkant aangespeeld en slingerde deze voor richting het strafschopgebied, waarna Jong Holland de bal in eigen goal werkte: 0-1.  De voorsprong resulteerde voor FC Aalsmeer echter niet in beter spel. De club bleef het lastig vinden om onder de druk van Jong Holland uit te spelen en zag de gastheer nog voor rust langszij komen. Een vrije trap vanaf de zijkant ging richting de keeper van FC Aalsmeer, die de bal echter niet klemvast had. Uit de rebound kwam de gelijkmaker op het scorebord te staan.

Er was voor FC Aalsmeer in de tweede helft alles aan gelegen om alsnog de overwinning over de streep te trekken. Het kwam naarmate het tweede bedrijf vorderde beter in de wedstrijd, doordat Jong Holland vermoeider raakte. Hoewel FC Aalsmeer het niet lukte om goed voetbal op de mat te leggen, wist het ook in deze fase regelmatig voor de keeper van Jong Holland te verschijnen. De wedstrijd bleef lang spannend, tot vijf minuten voor tijd. Toen was het Berry Kramer die de bal tegen de touwen aanjoeg en daardoor ervoor zorgde dat FC Aalsmeer alsnog de drie punten mee naar huis kon nemen.

“Deze overwinning moest echt uit onze tenen komen”, stelde Donker opgelucht. “We maakten het ons deze wedstrijd onnodig moeilijk, doordat we simpelweg niet goed genoeg waren aan de bal. Ik ben echter blij dat we de wedstrijd alsnog met een overwinning afsloten en nu vooruit kunnen kijken richting volgende week. Als team hebben we voldoende werk aan de winkel om het komende zaterdag een stuk beter te doen.” Dan speelt FC Aalsmeer een thuisduel tegen FC Zaandam.

Tekst: Jordi Smit
Foto’s: Ton van Eenennaam. Bekijk hier zijn foto album van de wedstrijd.