Home / Het Talent / Aalsmeer-talent Steinhart: “Blijven doorgaan tot ik mijn plaats verover”
Thomas Steinhart

Aalsmeer-talent Steinhart: “Blijven doorgaan tot ik mijn plaats verover”

Thomas Steinhart stapte dit seizoen over van de junioren van Roda ’23 naar de senioren van FC Aalsmeer. Een behoorlijke verandering, zo merkte hij. “Ik had al van wat mensen gehoord dat de stap van junioren naar senioren groot is. Vooral fysiek merk ik daar veel van, maar qua voetbal pas ik er zeker tussen”, zo vertelt Steinhart.

Blessure

Het was, zeker in het begin van het seizoen, zwaar voor Steinhart. Het talent moest wennen aan het niveau en dat merkte hij op den duur aan zijn lichaam. “Er was een periode dat we drie duels in een week speelden, met een oefenwedstrijd erbij. Toen speelden we tegen Arsenal en voelde ik in de eerste minuut al dat er iets niet goed zat. Vervolgens heb ik nog wél de wedstrijd uitgespeeld, maar dat is achteraf niet helemaal de juiste beslissing geweest.” Steinhart stond door zijn kwetsuur een aantal weken langs de kant. “Er stond zes weken voor en het heeft uiteindelijk drie weken geduurd. Nu ben ik vooral fysiek bezig, ook voor mezelf in de sportschool, om die overbrugging te maken.” Steinhart is, mits helemaal fit, ervan overtuigd dat hij het niveau van FC Aalsmeer aan kan. “Ik weet zeker dat ik in het team pas. Bovendien heb ik de ambitie om in de toekomst een stap hogerop te zoeken. Dus ik zie dit seizoen écht als een leerjaar.”

Overstap

Steinhart maakte deze zomer dus de overstap naar FC Aalsmeer, na zes jaar in de jeugd van Roda ’23 te hebben gespeeld. “Oorspronkelijk kwam ik van FC Aalsmeer. Ik besloot destijds naar Roda ’23 te gaan, omdat de jeugd daar hoger speelt. In die zes jaar heb ik telkens in de hoogste elftallen gevoetbald. Vorig jaar beleefde ik een behoorlijk goed seizoen. Vervolgens kwam de beslissing of ik bij Roda ’23 wilde blijven óf naar FC Aalsmeer wilde verkassen.” Hij besloot voor de laatste mogelijkheid te gaan. “FC Aalsmeer wil zoveel mogelijk spelers uit de omgeving in het team hebben. Daarnaast kon ik nu op zaterdag spelen in plaats van op zondag. Dat was voor mij eveneens een belangrijke factor.”

Op de bank

Bij FC Aalsmeer heeft Steinhart het goed naar zijn zin, al moet hij soms wél genoegen nemen met een plaats op de bank. “Ik kom natuurlijk pas net kijken bij de senioren, waardoor ik in het begin een aantal wedstrijden op de bank zat. Dat was voor mij wennen, ook omdat ik dat niet gewend was. Ik merkte dat ik het lastig vond om erin te komen, want ik heb bijvoorbeeld sterk de drang om me tijdens het spelen te bewijzen. Als ik dan een kwartier heb, dan krijg je daar natuurlijk niet lang de tijd voor. Wanneer dan acties niet lukken, gaat het toch in je hoofd zitten. Ik heb toen erover gepraat met mijn trainer en ouders. Die zeiden: je moet gewoon doorgaan en je kans pakken.” Die krijgt Steinhart van zijn coach, want hij heeft inmiddels al een aantal basisplaatsen gekregen. “De trainer geeft mij voldoende speeltijd en laat me regelmatig invallen. Ik verwacht meer basisplekken te veroveren, als ik maar zo door blijf gaan.”

Hecht team

FC Aalsmeer hoort kwalitatief gezien tot de betere clubs in de competitie. Het elftal staat momenteel op de vierde plaats met drie punten achterstand op de koploper. “Ik denk dat we voor het kampioenschap moeten gaan. De laatste drie wedstrijden speelden we echter tegen wat mindere teams en verspeelden we vijf punten. Dat was een tegenvaller, want we hadden net een goede periode achter de rug.” Desondanks ziet Steinhart een duidelijke groei in het team. “Dat zie je bijvoorbeeld aan de speelwijze die de trainer erin heeft geslepen. Wat die speelwijze is? Dit jaar wordt erop gehamerd dat we de bal over de grond moeten spelen en daardoor minder de lange bal spelen. Daarnaast moeten we opbouwen en voetballen. Dat past bovendien beter bij mij, aangezien ik het fijn vind de bal in de voeten te krijgen.”

Rendement

Steinhart geniet momenteel van de winterstop, waarna in januari het seizoen weer verder gaat. Wat verwacht hij van de tweede seizoenshelft? “Ik verwacht van mezelf dat ik zo blijf doorgaan en mijn plekje verover. Ik wil wél meer rendement halen uit mijn acties. Als dat gebeurt, dan weet ik zeker dat ik meer goals ga maken en assists ga geven in de tweede seizoenshelft. Daarnaast wil ik kampioen worden, want ik denk dat we klaar zijn voor de Eerste Klasse.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Ton van Eenennaam

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend