RODA23

Aanvallend RODA’23 vergeet (veel) doelpunten te maken

Roda’23 vergeet minimaal zes doelpunten te maken tegen KDO, zegt trainer-coach Bnar Toofeek. ’En dan tel ik niet eens al onze goede kansen als doelpunt.’ Uiteindelijk wonnen de Bovenkerkers (slechts) met 0-1. Voldoende voor drie punten. ,,We moeten gewoon zelf onze wedstrijden blijven winnen, ook het laatste potje komende week tegen DSOV.”

roda23

„De eerste drie kwartier verzorgden wij een galavoorstelling, waarin we vergeten zes doelpunten te maken”, concludeerde Toofeek na afloop. „En dan tel ik nog niet eens al onze goede kansen als doelpunt.” Dat we geen hoge uitslag neerzetten is mij een raadsel, maar ook wel een verwijt naar het team toe.”

Toofeek doelde daarmee op het onderlinge ‘dribbelkampioenschap’, dat zijn spelers in het veld schenen te houden. Wie het boek niet kent uit de selectie van RODA zou eens ‘alleen op de wereld’, over Remi moeten lezen. Het meer dan honderd jaar oude boek gaat over een avontuur van een weeskind Remi dat alleen de wijde wereld in trekt en zich alleen moest zien te redden. Het was alsof de selectie van RODA in twee was verdeeld: de helft van het team zorgde voor de organisatie, de andere helft kreeg de bal om deze vervolgens niet meer af te staan. De ene mooi kans naar de andere werd zodoende om zeep geholpen. ‘Eigen succes eerst’, zo was het motto. Spelers gingen elkaar nadoen, terwijl de enige echte dribbelkoning (Abdellah Attalj, red.) niet eens succesvol was in het maken van een doelpunt na een individuele actie. Slecht voorbeeld deed volgen.

‘We moeten gewoon zelf onze wedstrijden blijven winnen’

roda23

Na rust voetbalde RODA nog een tijdje op dit niveau door, waarbij Miquel van Duin uiteindelijk de 0-1 maakte. „Ik denk dat we in totaal wel twaalf honderd procent-kansen hebben gekregen. De jongens deden niet precies wat we hebben afgesproken, maar we hebben onszelf ook totaal niet beloond.”

RODA23
Van Duin met de 0-1

Langzaam zag Toofeek de krachten wegvloeien uit zijn ploeg. „Zo bleef het nog spannend tot het einde, onnodig. KDO bleef verdedigend spelen, loerend op een counter.” RODA sluit zijn laatste wedstrijd af tegen het sterke DSOV, dat zondagmiddag de droom van ZSGOWMS aan flarden schoot.

RODA kan dus nog flink aan de bak in het laatste thuisduel van dit seizoen. Toofeek wilde nog niet te veel achterom kijken. ,,We zijn allemaal trots op elkaar. De club is trots op de spelers en staf, de spelers en staf zijn trots op hun club, de supporters. We kunnen veel van elkaar hebben. We hebben een clubrecord te pakken als het gaat om puntenaantal dit seizoen. En dat is al ontzettend knap gedaan.”

Foto’s: Koos van der Leest

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B