Abbenhues schiet De Meer naar zege op Ouderkerk

In de zondag derde klasse ging De Meer zondag op bezoek bij Ouderkerk. Ouderkerk was in vorm en had de afgelopen 5 duels niet verloren. De Meer kende tot nu toe wisselende resultaten, maar wist dat het bij winst op Ouderkerk zou aansluiten bij de grote subtop in Zondag 3c. Een belangrijk duel dus voor beide ploegen.

Bekijk hier alle uitslagen in Zondag 3c

De thuisploeg begon gretig aan de wedstrijd en had na ongeveer een kwartier een goede mogelijkheid om de score te openen. Daan van Piggelen werd in staat gesteld om te scoren, maar kwam net te kort om de bal het doel in te schuiven. Ook De Meer wilde graag voetballen, maar omdat het spel aan beide kanten vrij slordig was, waren er weinig echt grote kansen. Toch was het best opvallend dat het bij rust nog altijd 0-0 stond, want naar mate de eerste helft vorderde, ontstonden er steeds meer kansen voor De Meer. Doelman Jesse de Wit hield zijn ploeg echter goed op de been.

In het de tweede helft vielen er wel goals, beide voor De Meer. De tweede helft was ruim 10 minuten onderweg toen De Meer op rechts de vrije man wist te vinden. De bal kwam vervolgens voor het doel en Tes Abbenhues opende de score. De Meer was op zoek naar meer goals, maar De Wit wist lange tijd erger te voorkomen voor Ouderkerk. Het bleek echter uitstel van executie, want een kleine 10 minuten voor tijd maakte De Meer alsnog de 0-2. Opnieuw was Abbenhues de maker van de goal. De 0-2 viel op vrijwel identieke wijze als de 0-1.

Zo schuift de stand in zondag 3c weer een beetje verder in elkaar, want ook De Meer vindt nu aansluiting bij de top. Het verschil tussen nummer 6 De Meer en nummer 2 Swift bedraagt nu slechts 2 punten. Ouderkerk bezet de vijfde plek. Volgende week staat Ouderkerk tegenover Diemen, terwijl De Meer het dan opneemt tegen hekkensluiter Nederhorst.

Archieffoto: Mario Wormhoudt