Home / Algemeen / Achmed Ahahaoui strijkt met De Dijk-groepje neer bij HBOK

Achmed Ahahaoui strijkt met De Dijk-groepje neer bij HBOK

Hoewel ze nog niet veilig zijn, is HBOK de selectie flink aan het renoveren voor volgend seizoen. De Zunderdorpers willen niet opnieuw in degradatiegevaar komen. Om weer richting de top van de zaterdag tweede klasse A te kunnen, komen er acht nieuwe spelers. Vier daarvan waren in de winterstop vertrokken bij De Dijk: Achmed Ahahaoui, Mostapha el Aamrani, Giovanni Sabajo en Said Bentohami.

Ahahaoui wil het bij HBOK weer proberen. In tegenstelling tot de andere drie heeft hij zijn spullen nooit ingeleverd. Een slepende achillespeesblessure gooide voor hem roet in het eten, waarop hij een streep door de rest van het seizoen zette. Het was zo erg dat de inmiddels 34-jarige aanvallende middenvelder twijfelde over doorgaan. “Het was HBOK of helemaal stoppen. Als ze mij niet hadden gebeld, had ik er een punt achter gezet. Elke ochtend had ik een half uur nodig om goed te kunnen lopen, zoveel pijn deed het. Ik denk dat het de ouderdom is.”

Via Said Bentohami en oud-ploeggenoot Yannick de Wit (nu HBOK) kwam de routinier in contact met de Zunderdorpers. Even daarvoor had El Aamrani, die al een akkoord bereikte met de tweedeklasser, tegen Ahahaoui gezegd dat hij ook moest komen. “Ik vond het fijn om even rust te hebben, tijd te spenderen met mijn vrouw en kinderen, maar ik wil het toch weer proberen. HBOK is een ander niveau en lekker dichtbij. Ik ga niet meer iets ver weg zoeken. Als ik fit ben, maakt het niveau voor mij niet uit. Ik heb alleen geen zin om weer pijn te hebben. Ik ga het een jaartje proberen en mocht het niet gaan, stop ik. Dat weet de club ook.”

Naast het viertal van De Dijk komen ook Raynick Damasco (JOS/Watergraafsmeer), Adil Jamal (OSV), David Zwiebel (Zilvermeeuwen) en Chivano Taytelbaum (Purmersteijn 2) naar HBOK toe. Van de huidige selectie blijven slechts acht spelers over: Raymond Dirven, Yannick de Wit, Roy van ’t Woud, Sverre Ubbels, Wesley van der Hoek, Dani Braspenning, Tom de Lange en Max Sajet. De tweedeklasser hoopt tussen het nacompetitiegeweld door nog een paar namen te strikken voor volgend seizoen.

Foto: Rob Beense