Achtklapper voor De Meer bij achtste zege op rij

De Meer heeft zondagmiddag goede zaken gedaan in de strijd om de periodetitel. Het zette UVV eenvoudig aan de kant: 8-1.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 3c

In de eerste helft had De Meer de wind schuin tegen, maar vanaf het startsignaal van scheidsrechter van Langen liet de ploeg zien dat dat geen probleem hoefde te zijn. Al in de 6e minuut kwam De Meer op voorsprong, toen de keeper van UVV de bal na een schot losliet. Rivaldo Blijd was er als de kippen bij om de 1-0 binnen te schieten. De Meer liet UVV totaal niet in het spel komen en kreeg diverse kansen om de voorsprong te vergroten. Maar het duurde tot de 24e minuut, toen Dennis Trefilov een fout van de verdediging van UVV afstrafte en de 2-0 binnenschoot. Voor rust nog enkele kansen voor De Meer, terwijl UVV het voetballend wel bleef proberen, maar voor rust geen enkele keer gevaarlijk kon worden.

In de tweede helft precies hetzelfde spelbeeld, De Meer was voetballend veruit de beste ploeg en UVV kwam niet onder de druk uit. In in de 52e minuut was het Ruben Peuchen die de bal uit een corner van Rick Holubec in de hoek kopte: 3-0. De Meer kreeg kans op kans en UVV probeerde onder de druk uit te komen. In de 56e minuut viel het mooiste doelpunt van de middag. Na een voorzet van Holubec zag Peuchen zijn volley tegen het net gaan.

UVV kwam er sporadisch uit en De Meer kreeg toch een tegendoelpunt te verwerken. Door slordig balverlies op het middenveld kon de linkerspits van UVV opstomen richting de 16 meter van De Meer en schieten: 4-1. Maar De Meer raakte door deze tegengoal niet van slag en ging door waarmee het al de gehele wedstrijd bezig is: aanvallen. De Meer kreeg vele kansen, maar pas in de slotfase liep de score snel op. In de 82e minuut was het eerst Trefilov die de 5-1 maakte. Nog geen twee minuten later was het de ingevallen Tes Abbenhues die voor de 6-1 zorgde. Ook de 7-1 kwam van zijn voet. Het laatste doelpunt viel vlak voor tijd. David Stegenga werd in het strafschopgebied onderuit gehaald. De bal ging op de stip en de aanvoerder benutte zelf de penalty: 8-1.

Volgende week gaat De Meer op bezoek bij ZSGOWMS, de concurrent voor de tweede periodetitel. Als De Meer dat duel weet te winnen, heeft het de periodetitel al binnen.