Home / slideshow / Adil Jamal kiest voor derde termijn bij OSV

Adil Jamal kiest voor derde termijn bij OSV

Adil Jamal keert voor de tweede keer in zijn voetbalcarrière terug naar OSV. De voormalig speler van onder meer DWV, DCG, HBOK en Blauw-Wit moet komend seizoen zorgen voor de nodige ervaring in de selectie van Maurice Renger.

De oefenmeester benaderde de creatieve middenvelder annex aanvaller vorig jaar al over een mogelijke overstap, maar toen besloot Jamal nog niet op de interesse in te gaan. Dit jaar was dat anders. “We kennen elkaar nog van vroeger en weten wat we aan elkaar hebben”, vertelt Jamal, die in april opnieuw een belletje van Renger kreeg. “Meerdere clubs toonden interesse in me, maar ik besloot om voor OSV te kiezen. De club had veel vertrouwen in me en gaf me een goed gevoel.” Jamal speelde in zijn eerste periode twee seizoenen voor OSV en die waren behoorlijk succesvol. “In mijn eerste jaar promoveerde ik met OSV naar de tweede klasse en maakte ik 26 doelpunten voor het team. Dat was een groot feest. Een jaar later deden we goed mee in de tweede klasse.” Zijn tweede periode was iets minder succesvol. “Door privéomstandigheden en mijn relatie met de trainer ging het iets minder dan verwacht. Daar was weinig aan te doen.”

Jamal is erop gebrand dat hij volgend seizoen met OSV mooie successen behaald. De vereniging had vorig jaar tijdens de beginfase van het seizoen duidelijk te weinig scorend vermogen in de selectie. Dat moet de aanwinst aankomend seizoen brengen. Bovendien moet hij voor ervaring op het veld zorgen. “Ik ken nog een aantal spelers uit mijn eerdere periodes, maar eerlijk gezegd is er een hoop veranderd in de selectie. Het is leuk om te zien dat Nicky Roele weer terug is. Ik kijk uit om met hem op het veld te staan.” De versterking kan bij OSV zowel op de positie van aanvallende middenvelder als spits spelen. De voorbereiding moet uitwijzen waar hij het meeste voor het team kan betekenen. “Met Maurice houd ik goed contact over zijn plannen met mij. Voorlopig train ik voor mezelf, zodat ik in augustus fit kan aansluiten bij OSV.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: HAV

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OSV