Adnan Barakat (OFC) neemt met keuze voor AGB juiste afslag op zijn kruispunt

Hij staat naar eigen zeggen op een kruispunt. Genoeg meegemaakt, de hele wereld gezien, prijzen gewonnen, maar op 35-jarige leeftijd is het mooi geweest voor Adnan Barakat. Voetballen op Divisie-niveau kan hij steeds moeilijker combineren met zijn privéleven. Om een ‘breakmoment’ voor te zijn, maakt hij bewust een stap terug van OFC naar eersteklasser AGB.

Eigenlijk had Barakat zijn jawoord aan OFC gegeven voor een langer verblijf. Daar kwam hij tijdens de tweede seizoenshelft op terug, nadat de middenvelder de laatste tijd merkte steeds vaker in de knoop te komen met de tijd. “Sommige wedstrijden zijn zo ver weg dat ik de hele zondag kwijt ben. Ik ben geen twintig meer, ik wil ook tijd besteden aan mijn gezin. Dat telt ook een beetje mee als je je carrière al een beetje hebt gehad. Het moment dat de tijd die ik hieraan kwijt ben gaat frustreren wil ik voor zijn. Het is goed zo.”

De nieuwe trainer van AGB, Imdat Ilguy, wist dat Barakat aan het twijfelen was over zijn toekomst. De twee kennen elkaar nog van OFC, waar de oud-prof na een Thais avontuur in de zomer van 2016 belandde. “We hebben altijd contact gehouden. Er is een goede klik tussen ons. Het is fijn om iemand tegen te komen die ik ken. Hij kent mijn situatie en dat is belangrijk voor mij. Ik wil weten waar ik aan toe ben en hij weet wat hij aan mij heeft.”

Een klein smetje op zijn periode in Oostzaan is dat het niet gelukt is om met OFC te promoveren naar de Tweede Divisie. Toch heeft hij een ’toptijd’ gehad. “Ik wil altijd honderd procent geven voor de mensen die het verdienen. Als ik ergens voor ga, ga ik er vol in. Nu sta ik mij op een kruispunt en moet ik een besluit nemen. Dat is dus een stap terug. Maar ik ga niet naar AGB toe om niks te doen. Ik zie voor mijzelf wel een rol in hun ambities.”

Foto: Jan Verhoeven

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)