Home / slideshow / Co Adriaanse bij terugkeer De Volewijckers: “Ik voel me geen voetbalwees meer”
De Volewijckers

Co Adriaanse bij terugkeer De Volewijckers: “Ik voel me geen voetbalwees meer”

Voorafgaand aan het Zilveren Pont toernooi werd er stil gestaan bij de terugkeer van De Volewijckers. In de kantine had zich een orkest verzameld en waren er meerdere gasten: Romeo Castelen, David Endt en de promovendi van de eerste naar de eredivsisie in 1960-1961.

Allereerst werd er stilgestaan bij het legendarische duel met Elinkwijk. In het Olympisch Stadion werd met 4-3 gewonnen, door een uitblinkende Piet Boogaard. De return werd gespeeld in Zuilen. Met dertig bussen werd er afgereisd. Ook was er een vaste verbinding met het Mosveld Stadion, zodat de anderen daar de wedstrijd konden volgen. In detail werd het wonder van Zuilen besproken. In de laatste minuut werd de 4-4 tegen Elinkwijk gemaakt, waardoor De Volewijckers promoveerde naar de Eredivisie.

Na een welkomstboodschap van voorzitter Schulp werd het nieuwe tenue van de club gepresenteerd. En Co Adriaanse en Andries Jonker werden bedankt voor hun inzet.

Co Adriaanse maakte in 1964 zijn debuut in het profvoetbal bij De Volewijckers. Tijdens zijn korte speech refereert hij aan het mislukte huwelijk tussen DWV en De Volewijckers. Hij vertelt dat hij het vertrouwde De Volewijckers miste, alsof z’n ouderlijk huis er niet meer was. “Ik voel me geen voetbalwees meer”, vertelt hij enthousiast over terugkeer van De Volewijckers. Hij ziet de toekomst optimistisch tegemoet: “De weg naar het betaald voetbal is kort, binnen zeven jaar kan je er zijn. Wij zijn er klaar voor.”

Ook Romeo Castelen en Carel Bartele komen aan het woord over hun periode bij de club. Beiden bewaren nog altijd warme herinneringen aan de club. En uiteraard was er een rol weggelegd voor Andre Jonker in de ceremonie. Als gangmaker had hij een belangrijk aandeel in de heroprichting. Hij ziet veel mensen die hij al tijden niet meer heeft gezien. Hij bedankt iedereen voor de prestaties uit het verleden, maar ook de mensen die zich op dit moment vol overgave voor de club inzetten. Want op alleen het verleden kan een club niet teren.

Veel oud-spelers zijn verbonden aan de club, als bordsponsor. Hiermee hebben ze zich voor meerdere jaren aan de club verbonden. Sinds vorig jaar hebben zich meer dan 200 nieuwe leden zich aangemeld, maar het moet meer. De club wil richting de duizend leden, terwijl het er nu net meer dan 600 zijn. Ook moet de focus op het dames en vrouwenvoetbal komen te liggen. “Ik heb gister een hele mooie avond gehad, maar dit is nog veel mooier”, aldus Jonker, die vrijdagavond met Telstar een 3-0 zege op Excelsior boekte.

Kharchouch en Plet goud waard voor Telstar

 

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend