AFC binnen een half uur klaar met Noordwijk

AFC beleefde zaterdag een eenvoudige middag op Sportpark Goed Genoeg. Het stond na een klein half uur al met 4-0 voor tegen Noordwijk. Daarna leken de Amsterdammers het wel goed te vinden en scoorden zij niet meer. Noordwijk mocht in de slotfase nog de eretreffer maken: 4-1.

Al snel ontstonden de eerste kansen voor AFC en na nog geen tien minuten stond het dan ook al 2-0. De eerste was van Joël Tillema. De tweede werd na een goede counter gemaakt door voormalig Noordwijk-speler Segun Owobowale. Daarna kreeg ook Noordwijk wat mogelijkheden en was het via Thomas Reynaers dicht bij de aansluitingstreffer. Hij raakte de paal. Maar net toen Noordwijk weer wat hoop kreeg dat het er nog een wedstrijd van kon maken, viel de 3-0 van Splinter de Mooij al. En na balverlies van Marc de Kruijs kon Raily Ignacio er even later ook 4-0 van maken. Wedstrijd gespeeld dus.

Na rust nam AFC dan ook gas terug en gaf het Noordwijk de gelegenheid om aan te vallen. Het resulteerde onder andere in een afstandsschot van Youri de Winter dat over ging en een gevaarlijke poging van Reynaers uit een corner. Vlak voor tijd viel dan toch nog de eretreffer via Dylan Rietveld. Daarmee was de eindstand bereikt.

Omdat De Treffers en Jong Sparta Rotterdam zaterdag verloren, zijn er wat verschuivingen in de stand. AFC klimt weer op naar de tweede plaats. Komende zondag speelt het de topper tegen HFC, dat evenveel punten heeft.