AFC blijkt steken op gelijkspel bij FC Lisse

Op bezoek bij FC Lisse is AFC blijven steken op een 0-0 gelijkspel. De Amsterdammers hadden geluk dat concurrenten Katwijk en Rijnsburgse Boys in een onderling duel ook gelijkspeelden, waardoor zij op respectievelijk 2 en 3 punten afstand blijven.

De eerste kans van de wedstrijd was na een minuut of vijf voor Kevin Visser, die de bal in de handen van doelman Erik Cummins schoot. Het spel ging op en neer, maar echt grote kansen waren er niet te noteren. Na een half uur werd Lisse wel echt gevaarlijk via Mitchel Bormann. Zijn inzet eindigde echter naast het doel.

Tien minuten na rust kreeg FC Lisse wederom een grote kans, nu via Jaap Zwetsloot. Zijn kopbal belandde op de paal. Vlak voor tijd kreeg AFC uit een klutssituatie nog een goede mogelijkheid, maar ook die eindigde naast het doel.

Zo eindigde het duel met dezelfde stand waarmee het begon en zal AFC opgelucht adem hebben gehaald bij het zien van de andere uitslagen. Er zijn nog 7 duels te gaan in de Jacks League, waarin de Amsterdammers hun voorsprong moeten zien vast te houden. Het eerstvolgende duel voor AFC is aanstaande zaterdag een thuiswedstrijd tegen Spakenburg.