AFC boekt eerste zege

AFC begon het seizoen wat moeizaam met een nederlaag tegen Katwijk en gelijkspel tegen De Treffers. Zaterdagmiddag kwam Scheveningen op bezoek, tot nu toe juist de verrassing van de Tweede Divisie. De ploeg van John Blok boekte overwinningen op HHC Hardenberg en Spakenburg. Maar AFC wist tegen Scheveningen wel de eerste driepunter van het seizoen te realiseren: 2-0.

Het was Thomas Verhaar die AFC na een kwart wedstrijd op een 1-0 voorsprong zetten. Verhaar kreeg een vrije trap mee en schoot deze via de binnenkant van de paal binnen. Aan de andere kant wisten de bezoekers daar weinig tegenover te zetten. Pas een paar minuten voor rust werd Scheveningen gevaarlijk. Patrick Zonneveld redde echter knap op de poging van Mitchell de Vlugt. In de tweede helft mocht Scheveningen op zoek naar de gelijkmaker, maar de ploeg wist niet genoeg gevaar te stichten. Vlak voor tijd was het AFC-invaller Matthijs Jesse die de drie punten veilig stelde en de 2-0 maakte.

De overwinning was voor AFC broodnodig om niet nu al achter de feiten aan te lopen. Volgende week gaat het op bezoek bij Quick Boys. Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Tweede Divisie

Foto’s: Tom Poederbach