Home / Algemeen / AFC buigt pas in laatste kwartier voor sc Heerenveen

AFC buigt pas in laatste kwartier voor sc Heerenveen

Woensdagavond stond een prachtig affiche op het programma op Sportpark Goed Genoeg. AFC kreeg in de KNVB-beker bezoek van Eredivisionist sc Heerenveen. Het was volle bak op het complex, met onder andere 500 supporters uit Heerenveen. Lange tijd leek een stunt in de maak, maar uiteindelijk waren het toch de Friezen die verder bekeren: 1-2.

Het was duidelijk dat ook sc Heerenveen het duel serieus nam, het startte met de sterkste elf. Al vroeg in de wedstrijd kregen Joey Veerman en Halilovic de eerste kansen, maar tot scoren kwamen zij niet. Ook AFC wist aanvallend het één en ander te creëren en kwam na ruim een kwartier knap op voorsprong via een kopbal van Dalian Maatsen uit een vrije trap. Heerenveen moest in de achtervolging en was een paar minuten later al dicht bij de gelijkmaker, maar Henk Veerman vond de paal. Vlak voor rust greep Zonneveld goed in op een poging van Joey Veerman. Met de voorsprong en een behoorlijke portie zelfvertrouwen kon AFC dus de kleedkamer opzoeken.

Ook na rust hield het lang stand, maar een kwartier voor tijd was daar Henk Veerman met de gelijkmaker. Daarna was het snel gedaan, via Filip Stevanovic werd het ook 1-2. Het lukte AFC in de resterende tien minuten niet om verlenging af te dwingen en daardoor eindigt het bekeravontuur voor de ploeg van Ulrich Landvreugd.

Archieffoto: Tom Poederbach 

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC