AFC in eigen huis onderuit tegen HHC Hardenberg

Na 3 duels in de Tweede Divisie dit seizoen, staat AFC op 4 punten. Vorige week werd een spectaculaire overwinning op Spakenburg geboekt, maar dit weekend had de kampioen van afgelopen seizoen het opnieuw lastig. Op Sportpark Goed Genoeg werd met 0-1 verloren van HHC Hardenberg, de nummer 6 van afgelopen seizoen.

Landvreugd koos ervoor om zijn ploeg deze week iets anders te laten spelen. Zo begon goalgetter Raily Ignacio op de bank en was er voor het eerst een basisplaats voor middenvelder Nick van der Velden, die vorige week zijn debuut maakte voor AFC. Het pakte echter niet uit zoals de coach gehoopt zal hebben.

Want halverwege de eerste helft kwam HHC op voorsprong dankzij een goal van Glenn Kobussen. 0-1 was ook de ruststand. AFC zette na rust aan en ging op jacht naar gelijkmaker, maar had het lastig. In blessuretijd kwam HHC nog met 10 man te staan, nadat Joël Amakodo zijn tweede gele kaart van de middag pakte. Dat was echter te laat in de wedstrijd voor AFC om er nog van te kunnen profiteren. Met 4 punten uit 3 duels staat AFC nu op een achtste plaats in de Tweede Divisie. Volgende week gaat de ploeg op bezoek bij promovendus Jong FC Volendam.

Opstelling AFC: Zonneveld, Van den Houten (60. Ignacio), Richard, Maatsen, Kulhan (76. Jesse), Hoek, Y. Teijsse, K. Teijsse, Grootfaam, Belarbi (60. Claver) en Van der Velden.

Foto’s: Tom Poederbach