AFC geeft vroege voorsprong uit handen

AFC heeft aan het thuisduel met Excelsior Maassluis 1 punt overgehouden.

Al heel vroeg kwam AFC op voorsprong. In de derde minuut zette Melvin Platje de thuisploeg op voorsprong. En een paar minuten later was het zelfs al 2-0, toen AFC wederom scoorde. Nu via Oussama Siali. Het publiek werd verwend, want de goals volgden elkaar in rap tempo op. Met nog geen twintig minuten op de klok deed Excelsior Maassluis namelijk al wat terug. Nadat Devin Plank een luchtduel won, kon hij zelf richting de goal en maakte er 2-1 van. Daarna kreeg AFC weer een grote kans, maar zag de bal op de paal eindigen. In de blessuretijd van de eerste helft was het toch weer Excelsior Maassluis. Siali kreeg zijn tweede gele kaart, de bal ging op de stip en Gabri Urbanus faalde niet vanaf elf meter.

AFC moest dus nog een complete helft met tien man een punt verdedigen en dat terwijl het na tien minuten nog op rozen zat. De bezoekers werden een aantal keer gevaarlijk, met Yael Eisden en Pieter Langedijk. Ook in de slotfase volgden er meerdere kansen voor de gasten, die gelukkig voor AFC het vizier niet op scherp hadden.

Uiteindelijk kon AFC een punt bijschrijven. Toch zal het knagen bij de Amsterdammers, na zo’n goede start van de wedstrijd weer geen driepunter. Volgende week gaat AFC naar promovendus ACV, dat verrassende vierde staat in de Tweede Divisie. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Tweede Divisie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC