AFC haalt Dion Thomas (SDO) terug als tweede keeper

Na vier fijne jaren was SDO ook een beetje ‘zijn’ club geworden. Eén van de weinige redenen waarvoor Dion Thomas de Bussumse Hoofdklasser nog zou kunnen verlaten, was als AFC aan de deur zou kloppen. Dat gebeurde. In Amsterdam wordt de 25-jarige sluitpost stand-in voor eerste doelman Patrick Zonneveld.

Door het vertrek van Joey Potveer naar tweedeklasser HBOK was de kersverse amateurkampioen op zoek naar een nieuwe tweede keeper. Thomas werd eind april benaderd door de technische commissie van AFC en hoefde niet echt te twijfelen. “AFC is de club waar ik van kleins af aan heb rond gehobbeld. Het is leuk om weer thuis te komen”, zegt hij. “Deze stap wil ik graag maken.”

Thomas doorliep de jeugdopleiding van AFC en haalde het eerste elftal, maar kwam daar in het seizoen 2012/13 slechts tot twee duels in de Topklasse. Na Ajax en Zuidvogels (allebei één jaar) is hij nu bezig aan zijn vierde seizoen bij SDO. Deze jaargang moet hij het vanwege veel blessureleed (spier- en schouderblessures) doen met een rol op het tweede plan, achter Rolf Hazelaar. “In februari was ik pas weer echt honderd procent fit. Toen stonden we bovenaan en had Koen (Janssen, de trainer) helaas geen reden om te wisselen. Daar is wat gesteggel over geweest, maar de trainer maakt die keuze. Dan moet je vechten voor je plek.”

Dat heeft overigens niets te maken met zijn vertrek naar AFC. Thomas vindt dat hij deze kans – een flinke stap omhoog naar de top van de Tweede Divisie – niet kan laten liggen. “Op dat niveau kan ik, met de spelers die AFC heeft, heel veel leren. Een ontzettend hoog niveau en het zal echt aanpoten worden in het begin, maar daar ik heb wel vertrouwen dat ik naar het niveau kan toegroeien. Het is duidelijk dat Patrick de eerste keus is. Aan mij de zaak om het hem zo moeilijk mogelijk te maken en me daarachter te ontwikkelen.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC