HBOK 2023-2024

AFC hard onderuit tegen effectiever HBOK: 7-0

Het lijkt op een gigantisch pak slaag, maar dat zou scorebord-kijken en concluderen zijn. AFC bood met name in de eerste helft zaterdagmiddag goed partij tegen HBOK in Zunderdorp. Na negentig minuten dropen de Amsterdammers wel af met zeven tegendoelpunten om de oren.

AFC-Coach Bob Veldhuis zag dat zijn ploeg echt stappen maakt en dan is een grote nederlaag niet fijn, maar hoort wel bij het proces. ,,In de eerste helft waren de beste kansen voor AFC. Het is jammer dat we net voor rust een penalty tegen krijgen. Als wij met een kleine voorsprong de rust in waren gegaan, was dat niet geflatteerd geweest.”

Ook Mohad Zaoudi zag AFC goed aan de wedstrijd beginnen en beleefde de lastigste eerste helft van het seizoen. ,,De 2-0 voorsprong bij rust was al geflatteerd. AFC speelde gewoon heel goed. Ik draag de club ook nog altijd een warm hart toe, ik kijk er met gemengde gevoels naar. Dat die jonge gasten zo goed zouden zijn, had ik overigens niet verwacht. Het is gewoon een goed team.”

Daarmee zei de huidige HBOK-coach niets te veel. Zaoudi trok zelf deze zomer de AFC-deur dicht, omdat de KNVB met nieuwe regels op de proppen kwam. Zaoudi wist kampioen te worden van de tweede klasse met zijn elftal, maar promotie zat er helaas niet in. Vrijwel de gehele selectie vertrok en zo mocht Veldhuis met een volledig nieuwe selectie bouwen aan een nieuw avontuur.

Na de 2-0 ruststand, doelpunten Dennis Kaars en Khalid el Ibrahimi, gaf HBOK in de tweede helft gas en zakte AFC weg. Waar HBOK het moeilijk had in de eerste helft en een gelijkgaande wedstrijd leek, maakte Joël Donald (drie doelpunten) en Zinneddinne Oukhita (twee doelpunten) aan alle AFC-illusies een einde in de tweede helft.

AFC-coach Veldhuis tot slot. ,,Nu de rug weer rechten, leermomenten uit de wedstrijd halen en bouwen voor de volgende wedstrijd. De 7-0 einduitslag is te hoog uitgevallen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zaterdag 2a

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)