Home / slideshow / AFC heeft weinig moeite met Kozakken Boys

AFC heeft weinig moeite met Kozakken Boys

AFC heeft zaterdagmiddag Kozakken Boys vrij eenvoudig opzij gezet. Op Sportpark Goed Genoeg eindigde het duel in 4-1.

Raily Ignacio, die in het verleden ook voor de ploeg uit Werkendam speelde, maakte de eerste twee goals vlak achter elkaar ongeveer halverwege de eerste helft. AFC was daarvoor al meerdere malen gevaarlijk, maar na ruim twintig minuten schoot Ignacio de bal via de binnenkant van de paal binnen. Even later maakte hij uit de kluts de 2-0. Via Johnny Lommers kreeg Kozakken Boys een goede kans op de aansluitingstreffer, maar Patrick Zonneveld redde goed. AFC bleef op zoek naar meer goals en Oussama Siali zag zijn schot een metertje over het doel gaan.

Ook de eerste kansen na rust waren voor de thuisploeg, toen Kenny Teijsse uit een corner op de kruising kopte en een schot van Splinter de Mooij gered werd door Ricardo Kieboom. Na een uur kwamen de bezoekers toch terug in de wedstrijd dankzij de aansluitingstreffer van Kai Ramsteijn. Maar AFC zorgde ervoor dat de marge al snel weer twee en zelfs drie werd. Splinter de Mooij nam de 3-1 voor zijn rekening en Cody Claver zette de 4-1 op het scorebord. Invaller Yordi Teijsse, die AFC deze zomer verruilde voor Kozakken Boys, was nog dicht bij de 4-2. Zijn kopbal eindigde echter op de paal.

AFC staat nu op de derde plaats in de Jacks League en gaat volgende week op bezoek bij Jong Sparta Rotterdam. Die ploeg heeft tot nu toe net als AFC 14 punten uit 7 wedstrijden.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Jacks League

Archieffoto: Tom Poederbach 

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC