AFC heeft zware kluif aan Jong Sparta Rotterdam

AFC heeft zaterdagmiddag een moeizame zege geboekt op bezoek bij Jong Sparta Rotterdam. De koploper stond al binnen een kwartier met 2-0 achter. Gezien de andere uitslagen eerder op de dag zou een nederlaag betekenen dat AFC zakte van plek 1 naar plek 3. Zo ver kwam het niet, na rust stelde AFC uiteindelijk orde op zaken: 2-3.

Al binnen een kwartier stonden de jonge Spartanen met 2-0 voor tegen de koploper. Een lage voorzet van Jerrel Hak kon na vijf minuten worden binnen gewerkt door Dano Lourens. Tien minuten later was het wederom raak. Mehmet Yüksel stuurde Hak weg, die de 2-0 achter Gijs van Zetten kon schieten. Daarna liet AFC wat meer van zich spreken en moest Youri Schoonderwaldt ingrijpen bij een vrije trap van Maatsen. De goalie wist de bal uit de kruising te tikken. Vlak voor rust wisten de Amsterdammers wel de aansluitingstreffer te maken. Met een lange bal werd Soufiane Hetli richting het doel gestuurd, waarna hij Schoonderwaldt omspeelde en de bal in het lege doel kon schuiven.

Na rust was Yuksel namens de thuisploeg dicht bij de 3-1. Hij haalde van afstand uit, maar Van Zetten kreeg zijn hand nog achter de bal, waarna die uiteindelijk op de lat eindigde. Een paar minuten later raakte Jong Sparta nog een keer het aluminium. Dit keer was het Ravien Rosario, hij raakte de paal. Daarna was het woord weer aan AFC. Melvin Platje werd diep gestuurd door Segun Owobowale en de ervaren spits tekende de gelijkmaker aan.

Niet lang daarna ging de bal op de stip, nadat Hetli naar de grond ging. Milan Hoek benutte de strafschop: 2-3. Daarna kreeg AFC zelfs nog kansen om de score verder uit te breiden, via Tim Linthorst en Platje. Het slaagde daar echter niet in, waardoor 2-3 de eindstand was.

Met moeite wist AFC dus de drie punten en daarmee de koppositie veilig te stellen. Op die plek blijft AFC in ieder geval twee weken staan, want komend weekend is er geen programma in de Tweede Divisie. Op 25 maart krijgen de Amsterdammers bezoek van Kozakken Boys. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Jacks League

Archieffoto: Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC