AFC hekkensluiter na nederlaag tegen Forum Sport

AFC is de nieuwe rode lantaarndrager in Zaterdag 1a, na de inhaalwedstrijd tegen Forum Sport van dinsdagavond. Er werd met 1-2 verloren, waardoor het nu op doelsaldo onder ZOB terecht komt.

De Amsterdammers waren vooral gevaarlijk uit hoekschoppen en wisten daardoor na een kwartier op voorsprong te komen. Het was Sam Nijpels die de 1-0 achter doelman Justin van Look kopte. Daarmee was de ruststand bereikt.

Na rust wisten de bezoekers twee keer in slechts een paar minuten tijd te scoren via Pjer Bom, die zo de stand dus op 1-2 zette. Forum Sport kreeg daarna kansen op een derde goal, maar die bleef uit. Daardoor was een resultaat tot het einde toe haalbaar voor AFC en werd dan ook een slotoffensief ingezet. Het werd nog even spannend toen AFC een paar minuten voor tijd een indirecte vrije trap kreeg, omdat Van Look de bal oppakte na een terugspeelbal. De muur inclusief muurligger deden echter hun werk voor de Voorburgers.

Zo zullen er toch langzamerhand van degradatiezorgen ontstaan bij AFC, dat komend weekend koploper en stadsgenoot WV-HEDW ontvangt. Bekijk hier de stand in Zaterdag 1a

Foto’s: Tom Poederbach