Home / Algemeen / AFC herpakt zich met zege op Jong Sparta Rotterdam

AFC herpakt zich met zege op Jong Sparta Rotterdam

Eerste goede mogelijkheid van de wedstrijd is voor de Spartanen. Een steekbal van Patrick Brouwer naar Jerrel Hak wordt net doorzien door de AFC-doelman.

Na een eerste mogelijkheid voor Jong Sparta, volgden de kansen voor AFC elkaar snel op. Eerst kreeg Splinter de Mooij een goede kans, maar uiteindelijk belandde de bal achter. Even later leek Melvin Platje de score te kunnen openen, maar zijn poging eindigde in een hoekschop. Daarna kreeg de spits nog een goede mogelijkheid, maar oog in oog met Joey Koorevaar schoot hij naast. Uiteindelijk werd het daarna toch 1-0 dankzij De Mooij, die binnenkopte. Dat was ook meteen de ruststand.

Na rust wisselde Jong Sparta erop los, in de hoop om de gelijkmaker te forceren. Maar in de tweede helft waren er nauwelijks kansen te noteren, tot aan de slotfase. Tien minuten voor tijd was het een tweede keer raak voor AFC en kon de hoop van de Jonge Spartanen de prullenbak in. Koorevaar tastte mis bij een voorzet, waarna Cody Claver de 2-0 in het lege doel kon schieten. Vlak voor het einde van de wedstrijd deed Mo Tahiri nog iets terug, hij zette de 2-1 eindstand op het bord.

AFC staat nu vierde in de Jacks League. Volgende week brengt het een bezoek aan Kozakken Boys.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Jacks League 

Foto’s: Tom Poederbach

 

 

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC