AFC kan niet verder afstand nemen van HHC

Nadat AFC vorige week in een topduel wist af te rekenen met Rijnsburgse Boys, stond er zaterdagmiddag weer een topper op het programma. Nummer twee HHC Hardenberg kwam op bezoek op Sportpark Goed Genoeg. Het verschil tussen beide ploegen bedroeg voorafgaand aan het duel zes punten. Bij winst kon AFC dus weer een concurrent uitschakelen in de titelstrijd.

Al binnen vier minuten wist Matias Jones de bezoekers op voorsprong te zetten. Het spel ging daarna op en neer, met wat kansjes voor beide ploegen. Na een klein half uur was HHC dicht bij de 0-2, maar een inzet na een corner ging net voorlangs. Een paar minuten later wist AFC op gelijke hoogte te komen. Een corner werd bij de tweede paal binnen getikt door de vrijstaande Gevero Markiet. Daarna bleef AFC dreigend, met onder andere een kopbal van Raily Ignacio en diverse corners. Aan de andere kant wist HHC in de omschakeling ook nog een paar keer voor het doel van Gijs van Zetten te verschijnen, maar goals vielen er in de eerste helft niet meer.

En ook in de tweede helft werd er niet meer gescoord, al hadden beide teams daarvoor kansen genoeg. Zo was HHC kansrijk toen Van Zetten mis tastte bij een hoge voorzet, maar in de kluts ging de bal er niet in. Even later waren de bezoekers weer heel gevaarlijk. Rob van der Leij kon alleen op Van Zetten af, maar de keeper kwam goed uit zijn doel en redde. Ook AFC werd meerdere malen gevaarlijk. Zo kon Melvin Platje zijn hoofd net niet goed tegen een voorzet van Splinter de Mooij krijgen en schoot Noa Benninga in de handen van de keeper. Het was AFC dat in de slotfase het meeste aanspraak maakte op de zege, maar het wist niet meer te scoren.

Zo blijft AFC zes punten voor op HHC Hardenberg, maar zou De Treffers zaterdagavond de lachende derde kunnen worden. Bij winst op Rijnsburgse Boys kan De Treffers het gat met koploper AFC verkleinen naar vier punten. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Tweede Divisie

Archieffoto: Tom Poederbach