Home / Tweede Divisie / AFC klimt langzaam op na zege op TEC

AFC klimt langzaam op na zege op TEC

Voor AFC stond er weer eens een vertrouwde zondagmiddagwedstrijd op het programma, TEC uit Tiel kwam op bezoek op Sportpark Goed Genoeg. TEC was de koploper in de Jacks League, maar daar bracht AFC met een 2-1 zege verandering in.

De ploeg van Ulrich Landvreugd startte goed en kwam al na iets meer dan tien minuten op voorsprong via Splinter de Mooij. Hij kopte een voorzet van Oussama Siali binnen. De thuisploeg kreeg al snel de kans om de score te verdubbelen, maar Mathijs Swaneveld redde knap op de poging van Tim Linthorst. Swaneveld verving de zieke Kees Heemskerk. TEC kwam vanaf de stip op gelijke hoogte, nadat Dilivio Hoffmann was neergehaald. Gino Bosz maakte de 1-1. Daarna kregen de bezoekers via Junior Ebobo meer kansjes, maar die leidden niet tot goals.

Beide ploegen waren behoorlijk aan elkaar gewaagd, maar het was AFC dat na een uur weer de leiding nam. Op aangeven van Thomas Verhaar zette Raily Ignacio de 2-1 op het scorebord. Hoewel Ignacio en De Mooij kansen kregen op meer, bleef het bij 2-1. Zo klimt AFC langzaam weer een beetje op na een teleurstellende start van het seizoen. AFC staat nu achtste, met acht punten uit vijf duels.

Dinsdag staat voor AFC een bezoek aan FC Lisse op het programma, in de kwalificatieronde voor de KNVB-beker. Zaterdag wacht een uitduel bij IJsselmeervogels.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Jacks League

Archieffoto: Tom Poederbach

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC