AFC komt tegen GVVV niet verder dan gelijkspel

AFC trapte zaterdag het seizoen af tegen GVVV. De ploeg uit Veenendaal kwam op bezoek op een erg warm Sportpark Goed Genoeg. De kampioen van de Tweede Divisie kwam echter niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Het waren de bezoekers die de eerste goede mogelijkheden kregen. Al in de derde minuut had GVVV een goede mogelijkheid uit een vrije trap van een meter of 20, maar Jeremy de Graaf raakte de bal niet goed. Een paar minuten later ontstond opnieuw een mogelijkheid uit een vrije trap, maar doelman Patrick Zonneveld was er op tijd bij. Halverwege de eerste helft raakten de bezoekers ook nog de paal.

Na een halfuur wist AFC voor het eerst eindelijk wat gevaar te stichten, maar de laatste pass was niet goed. Het was dan ook flink tegen de verhoudingen in dat AFC in de 38e minuut op voorsprong wist te komen. Uit een vrije trap van Fouad Belarbi was het Raily Ignacio die de bal binnen kopte. Even later was Thomas van den Houten zelfs nog dicht bij de 2-0, maar 1-0 was de ruststand.

GVVV besloot om de drie wissels na rust snel te gebruiken en hoopte toch een goal te forceren door onder andere Berry Powel in te brengen. De inmiddels 39-jarige spits bleek nog altijd gevaarlijk te zijn en zag na ruim een uur zijn doelpoging maar net voorlangs gaan. Hoewel het Powel niet lukte, was het even later toch 1-1, dankzij Philip Ties.

Wat volgde waren twintig enerverende minuten, waarin beide ploegen vol voor de winst gingen. Doelman Johan Jansen na een terugspeelbal, maar het liep voor GVVV goed af. Even later kwam de ploeg uit Veenendaal opnieuw goed weg, toen Ignacio zijn tweede van de middag had moeten maken. Hij stond helemaal vrij, maar kopte de bal over het doel van Jansen. Aan de andere kant dook Powel weer gevaarlijk op, maar was Zonneveld er op tijd bij. Ondanks de mogelijkheden aan beide kanten, bleef het bij 1-1.

Volgende week gaat AFC op bezoek bij Spakenburg.

Foto’s: Tom Poederbach