AFC laat kans op heroveren koppositie liggen

AFC is er zaterdagmiddag niet in geslaagd om de koppositie in de Jacks League te heroveren. Koploper Katwijk liep tegen een gelijkspel aan, waardoor AFC die mogelijkheid had, maar de Amsterdammers overkwam hetzelfde. Noordwijk maakte in blessuretijd de 1-1.

De bezoekers uit Noordwijk begonnen het duel ook sterk en na een klein kwartier kopte Rietveld uit een corner op de lat. Daarna werd AFC in de omschakeling ook een aantal keren gevaarlijk en kon een van die pogingen maar net van de lijn gehaald worden.

Ook in de tweede helft ging het spel op en neer en waren er kansjes voor beide teams, maar goals vielen er lange tijd niet. Ondertussen probeerde AFC met diverse wissels iets voor elkaar te krijgen. Zo kwamen Matthijs Jesse en Noa Benninga in de 65e minuut in het veld en een kwartier voor tijd kwamen Melvin Platje en Gevero Markiet binnen de lijnen.

Het was uiteindelijk ook een van die invallers die de Amsterdamse goal maakte. Matthijs Jesse wist de bal over de Noordwijk-goalie heen te wippen in de 84e minuut. Daarmee leek AFC toch de volle buit te pakken, maar dat was uiteindelijk niet het geval. In blessuretijd maakte Teun Zethof de 1-1.

AFC heeft nog 4 duels om de koppositie te heroveren. Volgende week treft het Scheveningen. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Jacks League

Archieffoto: Tom Poederbach