AFC laat zich in eerste 20 minuten wegspelen door Koninklijke HFC

Het blijft spannend bovenin de Tweede Divisie. De laatste weken lijkt het erop alsof niemand de koppositie wil. AFC beging een paar misstappen en mocht van geluk spreken dat nummer 2 HHC Hardenberg zaterdag hetzelfde deed. Waar HHC zich liet verrassen door IJsselmeervogels, liet AFC zich wegspelen door Koninklijke HFC: 1-4.

Al na 18 minuten stond er een 0-3 stand op het scorebord. Rond de tiende minuut volgden de 0-1 en 0-2 elkaar snel op. Gerry Vlak opende de score met een volley, waarna Zakaria Eddahchouri de 0-2 maakte. Een paar minuten later leverde een knal van Sietse Brandsma zelfs al de 0-3 op. En zo volgden er meer kansen voor de bezoekers, want ook Joas Kors had het doel kunnen treffen. Daarna ging de storm wat liggen en bleef het tot de rust 0-3.

Het duurde lang voordat AFC aan de andere kant echte kansen creëerde, maar op driekwart wedstrijd kreeg het in ieder geval de uitgelezen kans om op 1-3 te komen. De bal ging op de stip. Mitchel Michaelis pakte de strafschop in eerste instantie nog, maar in tweede instantie wist Milan Hoek toch de 1-3 te maken. Voor zover dat AFC nog hoop gaf, was die hoop een paar minuten later alweer vervlogen. Gevero Markiet pakte rood nadat hij de doorgebroken Brandsma neerhaalde. Het werd vervolgens nog 1-4 via Eddahchouri.

Omdat HHC zoals gezegd ook onderuit ging, blijft de uitglijder van AFC zonder gevolgen. De voorsprong blijft 3 punten. Volgende week gaat AFC op bezoek bij Jong Sparta. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Tweede Divisie

Foto’s: Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC