Foto: Tom Poederbach

AFC laat zich wegspelen door Quick Boys

Op een zonnig Sportpark Goed Genoeg heeft AFC zaterdagmiddag een pijnlijke nederlaag geleden tegen Quick Boys. De bezoekers uit Katwijk wonnen overtuigend met 0-3.

De eerste kans van de wedstrijd ontstond in de zevende minuut voor de bezoekers. Jesse Reinders mocht een vrije trap nemen, maar ramde die hard de muur in. Daarbij raakte hij Gevero Markiet, die even flink wat hoofdpijn had, maar uiteindelijk verder kon. Een paar minuten later was Quick Boys via Sem van Duijn echt dichtbij, maar hij kon de bal net niet binnenglijden.

Maar het was dus geen verrassing dat de bezoekers na ruim een kwartier de leiding namen. Chima Bosman schoot de bal goede n de verre hoek. Een minuut later had Matthijs Jesse de stand meteen weer recht kunnen trekken, maar hij schoot van dichtbij hoog over. Daarna ging de wedstrijd redelijk op en neer en kwam Gladwin Curiel nog in kansrijke positie, maar kon net niet schieten. En een solo van Jesse eindigde met een schot ruim naast. Tussendoor dacht Van Duijn voor de bezoekers nog de 0-2 te maken, maar zijn goal ging niet door vanwege een overtreding op Curiel. Zo was het 0-1 bij rust.

Tien minuten na rust wisselde AFC meteen drie keer, in de hoop de boel op te schudden. Raily Ignacio, Milan Eliaser en Julian van de Greft kwamen in het veld voor Oussama Siali, Noa Bennigna en Darren Maatsen. Het sorteerde echter niet het gewenste effect, een paar minuten later viel de 0-2. Van Duijn schoot de bal schitterend in de verre hoek.

AFC bleef met de verse krachten zoeken naar de aansluitingstreffer, maar het lukte allemaal niet niet. Een kwartier voor tijd viel ook nog de 0-3, na een aanval over links maakte Nick Broekhuizen het af. Een paar minuten later dacht Ignacio de eer voor AFC te redden, maar zijn goal ging niet door omdat er een overtreding was gezien. Ook Van de Greft was nog dichtbij een goal, de Katwijkse goalie kreeg met moeite een hand achter zijn schot. In de slotminuut vond Ignacio nog een keer het doel, maar ook dit keer ging het niet door. AFC bleef op de hatelijke 0 en zag de bezoekers met de punten vertrekken.

AFC bezet nu een gedeelde tweede plaats, samen met Katwijk, Koninklijke HFC en ADO ’20. Quick Boys volgt, maar heeft nog een duel tegoed. Volgende week gaan de Amsterdammers op bezoek bij GVVV in Veenendaal. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Tweede Divisie

Archieffoto: Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC